Meppeler Meppers tegen pesten

← Terug naar overzicht

Zaterdag19 april was het landelijke Dag tegen Pesten. Als badmintonvereniging wilden wij dit niet voorbij laten gaan. Vandaar dat wij drie trainingen aandacht hebben besteed aan dit onderwerp. Foto

Op de eerste training, 17 april, hebben we een oefening gedaan waarbij het aan de groep was om een aantal kinderen een veilig gevoel te geven, het ging uiteraard om een badmintonvariant van de oefening. Bij beide groepen verliep de oefening goed, en vooral veilig. Tevens kregen de kinderen deze dag een formulier mee dat ze thuis mochten invullen. Het ging om vragen als ‘ben jij wel eens gepest?’, ‘heb jij wel eens gepest?’ enz.
Bij de tweede training leverden ze het formulier in en stopten ze het in de ‘box tegen pesten’. Daarna hebben we een experiment gedaan. Een papier werd verfrommeld en vervolgens werden talloze pogingen gedaan om het papier weer zo mooi te krijgen als hij was. De conclusie was dat dit onmogelijk is. Ook concludeerden we dat hetzelfde voor pesten geldt, je kan nog zo je best doen om het goed te maken, maar de kreukels (littekens) blijven.

Tenslotte is het onderwerp in de training van 8 mei nog een keer over aan bod geweest. Ook gaven we de terugkoppeling van de ingevulde formulieren. Momenteel kunnen we met trots zeggen dat op onze club niet gepest wordt! Gezien de manier waarop de kinderen met dit onderwerp omgingen hebben wij het vertrouwen dat dit zo blijft!

Kars Rozema

Meer foto’s in album Seizoen 2013/2014.
Zie ook het artikel dat ging over wat nou wel of niet pesten is.