Algemeen

Badmintonclub de Meppeler Meppers heeft voor iedereen wat wils. Op deze site is over alle aspecten informatie te vinden. Wij zijn een breedtevereniging, d.w.z. wij hebben voor iedereen wat in petto. Voor degenen die alleen één keer in de week een avondje een shuttletje wilt overslaan, voor diegenen die competitie willen spelen, voor diegenen die wil meedoen aan veel toernooien en natuurlijk voor jong en oud.

Credo
Ons credo is “Plezier in de badmintonsport, voor elk wat wils”.

Badminton Nederland en DUC
Wij zijn aangesloten bij Badminton Nederland (BNL, voorheen NBB, Nederlandse Badminton Bond) en doen mee in de competitie.
Als DUC (Dorpen Uitwisselings Circuit) organiseren wij met een aantal andere verenigingen uit de regio activiteiten zoals Dorpencompetitie en jeugdtoernooitjes.

Sporthallen
“De Meppers” spelen in drie sporthallen in Meppel. In sporthal Koedijkslanden spelen we op maandag en in sportzaal Het Erf (Oosterboer) spelen we op donderdag. De thuiscompetitie-ontmoetingen vinden meestal plaats in Het Erf en soms in sportzaal De Aanloop (Haveltermade), zie menu Agenda – Clubactiviteiten voor de datums en menu Algemeen – Informatie voor de adressen.

Jeugd
Voor de jeugd biedt de vereniging trainingen op donderdagavond.
De vereniging stelt zich ten doel om jeugdleden op een gezellige en speelse manier de badmintonsport te leren. De groepen worden zoveel mogelijk ingedeeld naar leeftijd en speelniveau. Uitgangspunt is dat alle jeugdleden, zodra het speelniveau het toelaat, deelnemen aan de jeugdcompetitie van Badminton Nederland.

Op de clubdag of tijdens de jeugdlessen organiseren wij een Ouder-Kind toernooi. Hierbij spelen de ouders (of evt oudere broer of zus) samen met hun kind in een toernooitje. Het is voor zowel de kinderen als de ouders altijd een groot succes.

Senior recreanten
Senior recreanten hebben de mogelijkheid om vrij te spelen op onze speelavonden. daarnaast kunnen ze op donderdagavond training krijgen. Ook bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan onze eigen toernooien of aan toernooien in de omgeving.
Daarnaast kennen we de recreantencompetitie, een competitie in de regio die wat laagdrempeliger is dan de bondscompetitie. Deze “DUC-competitie” (Dorpen Uitwisselings Circuit) speelt zich af in deze regio op doordeweekse avonden.

Senior competitiespelers
De senior competitie-spelers kunnen terecht in de bondscompetitie van Badminton Nederland. Dit kan de weekendcompetitie zijn, maar ook een doordeweekse vorm. Afhankelijk van de belangstelling zijn er verschillende mogelijkheden. Zie verder bij competitie in het menu Senioren.