Jubileumfeest is gezellig en geslaagd feest geworden

← Terug naar overzicht

De viering van het 50-jarig bestaan is een groot succes geworden! „We vieren dat we 50 jaar en een klein beetje bestaan”, zegt voorzitter Hans Musch tijdens de feestavond.

De Meppeler Meppers bestaan 50 jaar. Of eigenlijk 51 jaar. Het grote feest is een jaar uitgesteld, vanwege corona. Zaterdag 25 september kon het dan wel eindelijk gevierd worden. En hoe.

Gerrit Reinink is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en Herman Rozema is erelid geworden van de vereniging.

Perfecte timing

Met ingang van 25 september is anderhalve meter afstand houden niet meer nodig. Voor de horeca geldt geen maximum aantal bezoekers meer. Wel is een coronatoegangsbewijs nodig om binnen te komen. En dat geldt ook voor sportkantines. Laat nu net de viering van het jubileum van de in de sportkantine van sporthal Koedijkslanden plaatsvinden.

Een betere timing voor een groot feest is er eigenlijk niet. Het jubileumfeest bestaat uit een reünie, buffet en feestavond. Ruim honderd leden en oud-leden hebben zich ervoor opgegeven.

Tijdens de reünie worden er volop oude herinneringen aangehaald en volop gepraat met oude bekende van toen. Het beeldscherm met een diavoorstelling vol met oude foto’s trekt veel aandacht. Menig blik valt ook nog eens op de vele mooie oude foto’s die door de kantine zijn gehangen.

Clinic ging wel door

Hans is opgelucht dat het feest eindelijk gehouden kan worden. „We vieren dat we 50 jaar en een klein beetje bestaan”, zegt hij. „Vorig jaar wilden we het natuurlijk al houden, maar toen lag alles plat vanwege corona.” Eigenlijk is het hele jubileumjaar vol festiviteiten in het water gevallen. Het enige wat nog net door kon gaan, was een clinic van topbadmintonner Imke van der Aar. Die vond vorig jaar op 12 maart plaats, een paar uur na een persconferentie van het kabinet. „Een dat later werd alles platgelegd.”

En dus is er tijdens de feestavond één opmerking heel vaak te horen: „Wat hebben we dit gemist.” Iedereen kan weer bij elkaar staan, bij elkaar aan tafel zitten of elkaar omhelzen. Dat de coronamaatregelen steeds meer worden losgelaten door het kabinet, heeft ook gevolgen voor het badmintonnen zelf.

„Mensen komen terug”, merkt Hans. Waar de club in de topjaren zo’n 250 leden had, schommelt het ledenaantal de laatste jaren rond de honderd. „Door corona zijn er wel wat leden gestopt. Nu zien we dat leden weer terugkomen. Mensen komen weer sporten.”

‘We zijn een hele gezellige vereniging’

Gezellig

Al is het niet alleen maar sporten bij de Meppeler Meppers. „We zijn van prestatiebadminton meer richting recreatie gegaan. We spelen niet meer op het hoogste niveau, maar we zijn wel een hele gezellige vereniging.” Dat ziet wethouder Jaap van der Haar ook, die bewondering heeft voor het 50-jarig bestaan. „Een verschrikkelijk lange tijd. Binnen een huwelijk spreken we dan van een gouden huwelijk.”

Hij somt vluchtig de geschiedenis van de club op: „De vereniging begon jong en vol ambitie. Na 25 jaar was die sterk en vitaal. Dat bewijst de prijzenkast uit die tijd, met internationaal niveau wedstrijden gewonnen.”

Paar regeltjes

Het feest bij de Meppeler Meppers gaat de hele avond door. Mister Smart verzorgt samen met DJ Quido een pubquiz, gewonnen door team Meppeler Muggen (Henk van Hien, Mari-an Dirksen, Henk Dirksen, Edwin Scholing, Ferrie Meijers, Rob van Litsenburg, Jocelyne Kampen en Stefan Klomp), waarna DJ Quido de laatste uren van de dag voor zijn rekening neemt.

Er gelden nog een paar regeltjes. Zo moet het feest om 00.00 afgelopen zijn, want de horeca moet om 00.00 dicht. Dus zet DJ Quido om iets voor middernacht nog een laatste nummer in, gaan de laatste overblijvers nog even uit hun dak en is het jubileumfeest daarna om klokslag 00.00 afgelopen.

 

Klik hier voor alle foto’s van het jubileumfeest