Gerrit Reinink krijgt lintje voor jarenlange inzet bij de vereniging

← Terug naar overzicht

Gerrit Reinink (83) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van badmintonvereniging Meppeler Meppers is hij door burgemeester Jan ten Kate hiermee verrast. Hij is al vanaf de start actief voor de vereniging.

„Een verschrikkelijk grote verrassing”, reageert Gerrit op de mededeling van de Staphorster burgemeester. Hij is geboren in Meppel, maar is al jarenlang inwoner van Staphorst. Hij woont op de grens Meppel. „Wie rekent daar nu op? Ik ben het eerste lid van de vereniging, maar ik ben niet de oprichter”, verduidelijkt hij. „Wel heb ik gezorgd de vereniging is gaan draaien”, lacht hij.

Veel gedaan voor de vereniging

Gerrit is Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de badmintonvereniging. Hij heeft er meerdere functies vervuld. Zo heeft hij maar liefst 32 jaar zitting genomen in de recreantencommissie en is hij in de jaren tachtig vice-voorzitter geweest.

Daarnaast was hij verslaggever van sportwedstrijden en hield hij zich bezig als redacteur en vormgever van het clubblad. Tot en met vorig jaar zomer organiseerde hij het badminton op de maandagmiddag in sporthal Koedijkslanden. Tijdens die middag kan iedereen badminton spelen, met begeleiding, zonder lid te worden van de vereniging.

De 83-jarige Gerrit is vorig jaar hiermee gestopt vanwege gezondheidsredenen. Voor al deze functies is hij enkele jaren geleden benoemd tot erelid van de vereniging.

Oud Meppel

Behalve voor de Meppeler Meppers heeft hij ook veel betekend voor stichting Oud Meppel. Voor Oud Meppel heeft hij zich de afgelopen 20 jaar als vrijwilliger verdienstelijk gemaakt. Hij is er bestuurslid geweest, is betrokken geweest bij het opzetten van tentoonstellingen, vervulde de rol als gastheer in het Historisch Centrum en is eindredacteur en vormgever geweest van het kwartaalblad. Deze functies heeft hij elk ongeveer 14 jaar vervuld.

 

Klik hier voor alle foto’s van het jubileumfeest