Het verhaal achter de foto (Nienke Bonte)

← Terug naar overzicht

Deze foto hing tot voor kort nog in de (oude) kantine van de Koedijkslanden. Op de foto (ongeveer midden jaren tachtig) staan Nienke Bonte en Wouter Hofhuis.

 

Nienke: “Op de foto sta ik met mijn allereerste vriendje, hij zat bij me in het badmintonteam.” Ik ben begonnen met badminton toen ik zeven jaar was, via een kennismakingscursus op de woensdagmiddag. Daar gaf mevrouw (Els) Hoekstra training en al snel bleek dat ik het heel leuk vond en ook wel goed kon. Toen ben ik lid geworden van de Meppeler Meppers. Ik kreeg de eerste jaren mijn trainingen van mevrouw Hoekstra en dat deed ze echt supergoed! Zij heeft mij echt leren badmintonnen. Hoe vaak wij wel niet de clear droog hebben staan oefenen met zijn allen..

Al snel waren we met een aardig groepje leeftijdsgenoten en speelden we in teams mee met de competitie. Elke zaterdagochtend brachten onze ouders ons naar een andere sporthal en daar vermaakten wij ons kostelijk. En we werden nogal eens kampioen! In die tijd waren de Meppers op jeugdtoernooien altijd heel goed vertegenwoordigd en namen ze aardig wat prijzen mee naar Meppel. Geweldig.

Wij waren toen allemaal tien, veertien jaar denk ik. De tas werd gevuld met kleren, brood en veel drinken en soms zaten we de hele zaterdag en zondag in zo’n sporthal. We hadden zelfs toernooien waar we bleven slapen. Ik herinner me ook dat we met de hele groep naar een Eurosportringtoernooi in Duitsland zijn geweest in 1993 (denk ik). Qua badminton weet ik daar niet zoveel meer van, maar van het feest dat er op vrijdagavond georganiseerd werd des te meer… We hebben met de hele groep “Anne” van Clouseau in Karaoke-versie gezongen en zakten bijna met zijn allen door het podiumpje!

Ik kijk terug op een geweldige tijd bij de Meppeler Meppers. Mede dankzij de leuke trainers, maar ook de ouders die ons altijd overal vergezelden.

Is dit een beetje iets?

Groetjes Nienke

Naschrift. Nienke vertelde mij ook nog dat ze hartstikke trots was op die grote foto die tussen de serie sportfoto’s hing in de ruimte naast de kantine. Ook toen ze later b.v. met vriendinnen of haar kinderen in de sporthal kwam.

Binnenkort het verhaal achter die andere foto. Ik verklap vast dat daar Arjan Hoekstra en Marjan de Wolde op staan. Het verhaal achter die foto wordt dan verteld door Els Hoekstra.

Herman Rozema

Hier staat het dus.