Er is werk aan de winkel

← Terug naar overzicht

Onder die titel staat er een interview met John Fikenscher in de Meppeler Courant. Aanleiding was dat hij zijn contract had getekend bij de Meppeler Meppers.

Vorige maand tekenden voorzitter Hans Musch en onze nieuwe hoofdtrainer John Fikenscher het trainerscontract voor dit seizoen. Hiermee slaan wij een nieuwe weg in, nl waarin de prestatiesport nadrukkelijker aandacht krijgt.

Wij zijn het afgelopen seizoen tot de slotsom gekomen dat het credo “plezier in de badmintonsport” alleen niet genoeg is om groot te blijven. Het aantal jeugdteams is de laatste jaren gestaag gedaald en dat moet worden gekeerd. Het credo voor de komende jaren wordt dan ook “plezier in prestatie”.

John Fikenscher heeft zijn sporen verdiend in de internationale badminton-trainerswereld en dat is te zien in zijn trainingen waarin hij veel verwacht van de spelers. Gevraagd naar “zijn stijl”, geeft hij als reactie dat hij de spelers uitdaagt hun fysieke grenzen te vinden om te ervaren hoeveel je daarmee kunt bereiken. Verder veel shuttlecontact, niet alleen technische oefeningen, maar uitgaan van wedstrijdsituaties en “agility” of wel beweeglijkheids oefeningen. Zie ook het artikel waarin hij werd voorgesteld.

Met zijn intensieve en uitdagende trainingen wil hij de vereniging weer op de kaart zetten. En het lijkt of de spelers dat ook zo voelen, beide jeugdteams startten dit seizoen goed, met name Team 1 dat drie maal met 7 – 1 won. Ze worden op de hielen gezeten door Nijeveen waar ze volgende keer tegen moeten en dat twee maal met 7 – 1 won.

De standen zijn online te volgen in menu Jeugd – Competitie – Competitie 2010 / 2011.

Voor wie het nog niet weet, jeugdspelers kunnen zowel op de maandag als op de donderdag trainen.