Eerste Meppeler sportmarkt groot succes

← Terug naar overzicht

Woensdag 26 augustus vond de eerste sportmarkt plaats op de velden van sportpark Ezinge. Je kon maar liefst 17 sporten proberen, waaronder natuurlijk badminton. Naar schatting werd de sportmarkt bezocht door een kleine duizend kinderen en vele ouders.

Vanaf zes uur maakten de kinderen van de PCBO (en andere) basisscholen hun rondje langs de activiteiten en verenigingen en konden overal kennis maken met die sport. Van basketbal tot rugby, van circus tot honk- en softbal en van schermen tot skeeleren. Bij elke activiteit konden ze een gekleurd draadje meenemen en op vertoon van 5 verschillende kleuren konden ze aan het eind bij sponsoren Rabobank en McDonalds een bal ophalen.

Daarnaast hadden een aantal verenigingen stands voor meer informatie en waren er eetstandjes met pannenkoeken, hamburgers, ijs etc

Tussen half acht en acht uur was er een voetbalwedstrijd tussen FC Meppel en onderwijzers van de PCBO basisscholen. De onderwijzers wisten goed tegenstand te bieden en wisten bij een achterstand van 4-0 ook nog heel mooi te scoren. De sportieve strijd eindigde uiteindelijk in 5-1.

De sportmarkt was een initiatief van PCBO basisscholen en Meppel Actief als bewegingsstimulans en sponsoractie t.b.v. Spieren voor Spieren. De opbrengst van de eetstandjes en sponsoren werd dan ook uitgereikt aan Spieren voor Spieren.

Gezien het succes kon dit zo maar het begin zijn van een jaarlijkse sportmarkt traditie.

Filmpje MeppelActief

Bekijk hier meer foto’s

Onderstaande foto’s van┬áRTV Meppel

13

14

45

59