Wim en Wilma van Duuren winnen in Leek

← Terug naar overzicht

Op donderdag 17 mei (Hemelvaartsdag) hebben drie spelers van de Meppeler Meppers deelgenomen aan het Dauwtrapperstoernooi dat georganiseerd was door badmintonvereniging BC Leek. Foto

In de Heren Dubbel 8 vormde Wim van Duuren een gelegenheidsduo met Rolf Kramer. Helaas bleek dit geen gouden greep want zij verloren beide poulewedstrijden. De eerste wedstrijd werd met 21-13, 19-21 en 21-23 verloren. De tweede met 21-13, 19-21 en 16-21. Weliswaar beide wedstrijden in drie sets, maar ze bleven wel met lege handen staan en gingen dus niet door naar de volgende ronde.

In de Dames Enkel 8 nam Mari-An Dirksen deel. Mari-An won overtuigend haar eerste wedstrijd met 21-15 en 21-11. De tweede wedstrijd speelde zij tegen de talentvolle jeugdspeelster Marleen Hof (12 jaar!). Marleen won overtuigend de eerste set met 21-9. Na een paar tactische wijzigingen in het spel van Mari-An werd de tweede set erg spannend. Helaas verloor Mari-An uiteindelijk toch nog met 21-19 van Marleen en ging ook Mari-An niet door naar de volgende ronde.

In de Dames Dubbel 8 deden Mari-An Dirksen en Wilma van Duuren mee. Zij wonnen de eerste wedstrijd in drie sets met de cijfers 16-21, 21-11 en 21-19. De eerste set van de tweede wedstrijd werd overtuigend met 21-4 gewonnen, waarna de tweede set ook werd gewonnen en wel met de cijfers 21-17. Met twee gewonnen wedstrijden op zak werd begonnen aan de derde wedstrijd. Winst of een klein verlies in de derde wedstrijd betekende het halen van de volgende ronde. Helaas zat het niet mee. De eerste set werd met 12-21 verloren en de tweede set met 18-21. Na het opmaken van de balans van de poulewedstrijden bleken Wilma en Mari-An net de volgende ronde niet gehaald te hebben. Ook zij gingen dus niet door.

Als laatste werd door Wilma en Wim van Duuren nog deelgenomen aan de Mix Dubbel 8. Hier werden geen poulewedstrijden gespeeld maar werd meteen gespeeld volgens het ‘afvalsysteem’. Verlies van een partij betekende dus einde toernooi.
Wilma en Wim waren bij aanvang al meteen geplaatst voor de kwartfinale ronde. De kwartfinale wedstrijd werd een spannende wedstrijd waarin de eerste set werd gewonnen met 21-19, de tweede werd verloren werd met 15-21 en de derde set werd weer gewonnen met opnieuw 21-19. Met deze winst gingen Wilma en Wim door naar de halve finale.
In de halve finale wedstrijd werd de eerste set gewonnen met 21-17, de tweede set werd met 20-22 verloren en werd de derde set uiteindelijk toch vrij gemakkelijk gewonnen met 21-10. Daarmee hadden Wilma en Wim zich geplaatst voor de finale.
In de finale moesten ze aantreden tegen de jeugdspelers Nikki Osseforth (BC Bannink-Mach uit Coevorden) en Jeffrey Boerman (SV Meteoor uit Veendam). Zou het jeugdig talent de doorslag geven, of de ervaring?
De eerste set in de finale wedstrijd werd door Wilma en Wim gemakkelijk gewonnen met 21-12. Net als bij vele andere sporten is ook bij badminton een gewonnen set nog geen garantie voor het winnen van de wedstrijd. De tweede set werd namelijk nipt verloren met 18-21. Na een paar tactische wijzigingen in het spel van Wilma en Wim werd de derde set in deze finale wedstrijd alsnog gemakkelijk gewonnen met 21-11. In deze wedstrijd was de ervaring dus voldoende om de finale wedstrijd te winnen van het jeugdig talent. Een mooi succes voor de Meppeler Meppers.

Wim van Duuren