Wedstrijdverslag DUC Meppel 1 – Nijeveen 1

← Terug naar overzicht

Omdat de sporthal in de Oosterboer niet beschikbaar was, werd de wedstrijd 23 december in Nijeveen gespeeld. De vraag vooraf was natuurlijk of de winstpartij tegen Zuidwolde een goed vervolg kon krijgen.

Als eerste partij werd de dames dubbel van Joke en Wilma tegen Marlous en Fijgje gespeeld. Alhoewel de eerste set duidelijk werd verloren met 10-21 was de tweede set duidelijk beter. Echter, helaas voor alles wat Meppel was, bleef de Meppeler teller steken bij 17 en werd zodoende de tweede set met 17-21 verloren.

Na deze wedstrijd moesten Berry en Wim het opnemen tegen Jasper en Milco. De eerste set werd door de beide heren overtuigend gewonnen met 21-12. Na zo’n set is het altijd even afwachten of het niveauverschil in de tweede set ook zo duidelijk zou zijn. Nijeveen kon beter tegenspel bieden dan in de eerste set, maar voldoende was dat niet. Ook de tweede set ging naar de Meppeler heren, maar nu met de cijfers 21-18. Na de dubbels was het de beurt aan de mix-partijen.

In de eerste mix traden Berry en Joke aan tegen Marlous en Jasper. De eerste set ging erg gelijk op maar moest toch aan Nijeveen worden gelaten met de cijfers 17-21. In de tweede set heb je dan als Meppel niet zo veel keus meer, die moet gewonnen worden. Ook deze set was spannend genoeg, maar gelukkig liep die goed af voor Berry en Joke. Ze wonnen met 21-16. Een derde set moest dus het pleit beslechten. Feitelijk een herhaling van de eerste set. Lange tijd ging het gelijk op, maar uiteindelijk trok Nijeveen aan het langste eind. De derde werd verloren met opnieuw de cijfers 17-21.

In de tweede mix traden Wilma en Wim aan tegen Milco en Fijgje. Wat er precies gebeurde zal wel een raadsel blijven, maar het liep ‘ voor geen meter’. Ondanks het gevoel dat het moest kunnen, gebeurde het niet. De eerste set werd duidelijk met 15-21 verloren, maar de tweede zelfs met 13-21. Het positieve na zo’n partij is dan wel weer, dat het altijd beter kan. De laatste partijen betreffen de singles.

Joke speelde tegen Fijgje een z.g. 3-setter. De eerste set ging met iets te ruime cijfers naar Fijgje en wel met 13-21. In de tweede set liet Joke zin dat ze het spelletje toch nog wel beheerste. Ze won, weliswaar nipt de tweede set met 22-20. Het duidelijk betere spel in de tweede set kreeg echter geen vervolg in de beslissende derde set. Ondanks Joke haar inspanning, ging de set toch met 12-21 naar Fijgje.

Wilma kwam tegen Marlous in het veld. In de eerste set had Wilma veel moeite met de harde clears van Marlous. Wilma verloor dan ook met duidelijke cijfers namelijk 7-21. De tweede set had Wilma beter grip op het spel van de tegenstander, maar moest toch ervaren dat in deze partij Marlous een maatje te groot was. De derde set werd met 15-21 verloren.

Berry speelde zijn single tegen Milco. In de eerste set moest Berry duidelijk wennen aan de harde smashes van Milco. En als je tijdens een partij badminton ergens aan moet wennen, dan kost dat meestal veel punten. De eerste set ging dan ook met 12-21 verloren. De tweede set verliep duidelijk beter voor Berry. Lange tijd ging het erg gelijk op en zat winst in die tweede set er lang in. Tot aan het einde van de set bleef het gelijk opgaan dus ook spannend. Maar ook hier zat het geluk niet mee. Uiteindelijk moest Berry capituleren en verloor hij de tweede set met 19-21.

De laatste single werd door Wim gespeeld tegen Jasper. Ondanks een enorm leeftijdsverschil, een jaartje of dertig in het voordeel van Jasper, maakte Wim het Jasper erg lastig. Toch werd ondanks de vrijkomende energie, de eerste set met 16-21 verloren. Ook hier een zeer spannende tweede set waarbij het erg lang onzeker bleef wie zou winnen. Maar het moet gezegd worden, ook de tweede set werd verloren. Weliswaar maar met 20-22, maar uiteindelijk is het resultaat het zelfde.

De conclusie na deze wedstrijd was dat het er deze avond gewoon niet in zat. In de wedstrijdevaluatie was de algemene teneur dat er veel meer in had gezeten, maar de uitslag staat wel vast 1-7.

Op naar de volgende wedstrijd.

Wim van Duuren

De andere resultaten zijn te vinden in menu Senioren – Competitie – DUC competitite 2010 / 2011.