Veel Meppers actief op RJK

← Terug naar overzicht

Hallo Herman, Ik heb een stukje geschreven over het RJK (Regionale Jeugd Kampioenschappen, 13 en 14 februari). Kan het worden geplaatst? Ik heb helaas geen foto’s… Vast bedankt!
Groetjes, Lisette.

Gisteren zijn in Veendam weer de altijd gezellige Regionale Jeugd Kampioenschappen van start gegaan; het RJK. Er verschenen 6 (eigenlijk 7) Meppeler Meppers aan de start: Sanne Tijben, Ruben Koldeweij, Jorrit Pols, Adira van Hien, Amber Gaal en Laura Nijhuis (en dus de “uitgeleende Mepper” Jelmer Kuiper).

Sanne speelde haar wedstrijden in U17.
Zij wist één van haar enkelspelen te winnen, van Kornelle. De andere twee gingen helaas verloren…

In het dubbelspel kwam zij uit met Ienke Polling (Racketeers, Emmen). De dames verloren hun eerste partij in het knock-out systeem van Larissa Elslo en Stephany de Jonge.  Alle dames trainen ook samen op de breedtetraining op vrijdag in Meppel, dus kenden elkaars zwakke en sterke punten.

Ruben kwam uit in U15.
Hij heeft zich van zijn beste kant laten zien in alle drie zijn enkelpartijen (waarvan één partij tegen de nummer 2 geplaatste Melle van Meel), maar helaas was dat niet genoeg om er één winnend te kunnen afsluiten.

In het jongens dubbel verscheen hij met team-maatje Jorrit aan de start. Het eerste dubbel werd gespeeld en het werd meteen heel spannend. Helaas moesten zij na ruim een half uur strijden toch in Wilfred Brontsema en Hein Dellebarre hun meerderen erkennen. De tweede dubbelpartij werd gewonnen, maar helaas werd het derde dubbel ook weer verloren. Geen schande; zij moesten tegen de nummer 1 geplaatst.

Ook Jorrit kwam uit in U15.
Hij heeft zich kranig geweerd in zijn poule. Hij verloor dan wel van de nummer 3 geplaatste Shermon Daal, maar wist de beide andere enkelpartijen winnend af te sluiten. Omdat je, om dóór te kunnen gaan, eerste in de poule moest worden, was hij dus al wél uitgeschakeld. Jammer!

Adira speelde eveneens in U15. Al haar enkelpartijen gingen helaas verloren. Zij had ook wel een beetje pech met een zware loting. Haar eerste enkelspel stond zij al meteen tegenover de nummer 2 geplaatste Marjolein Stam…

In het dubbelspel kwam Adira uit met Amber. Zij spelen ook samen in de competitie, dus kennen elkaars spel goed. Maar ook hier weer pech: het eerste dubbel ging tegen de nummer 2 geplaatste Anna Vroom en Emma Hogendorp. De wedstrijd werd jammer genoeg in twee sets verloren. Er was weer sprake van het knock-out systeem, dus verder dubbelen zat er niet meer in…

Amber speelde dus ook in U15. Haar eerste enkelpartij ging verloren, het tweede werd goed gewonnen van Janel de Boer. De derde enkelpartij werd ook verloren, van de nummer 3 geplaatste Joyce Anholts. Geen schande dus!

Laura kwam als enige uit in U13. De eerste twee enkelpartijen werden gewonnen. Helaas struikelde ook zij over een geplaatste speler. Zij verloor van Lisette Stam, nummer 1 geplaatst. Niet alles gewonnen, dus geen poule-winnares.

In het dubbel speelde zij in het knock-out systeem net als vorige week in Sint Annaparochie met Anne Dijkstra( BC Drachten). Het eerste dubbel werd gewonnen, maar ook zij troffen daarna zware tegenstanders in Rebecca van den Berg en Dian Bos. Deze dames waren als tweede geplaatst en de wedstrijd ging dan ook in twee sets verloren.

Ook Jelmer Kuiper van BC De Slagen heeft meegedaan aan het RJK, in U17. Hij traint eenmaal per week bij de Meppers, en speelt competitie (met nog twee “Meppers” en twee “Zuidwoldigers”) voor De Slagen.
Zijn eerste enkelpartij was tegen Freek Hogendorp, de nummer 4 geplaatst. Deze werd dan ook verloren. Het tweede enkelspel was heel spannend en werd in 3 sets verloren van Jasper Boon. Ook het derde enkelspel ging verloren in twee sets tegen Tim van Haeringen.

In het dubbelspel speelde Jelmer samen met Patrick Nijhuis (BC Drachten). In het knock-out systeem verloren zij van Friso Kivit en Niels van der Ploeg. In het dubbel dus al snel uitgeschakeld…

Ook speelde Jelmer in het gemengd dubbel. Hij deed dat met breedtetraining-genootje Larissa Elslo.
Ook dit was een knock-out systeem. Het verlies tegen Friso Kivit en Leontine Eisinga betekende dus ook hier het einde…

Het was dus een heel gezellige dag, maar niemand heeft tot de tweede toernooidag door weten te dringen. De zondag was dus zonder onze Meppelers. We hadden allemaal wat pech met al die geplaatste spelers, maar hopelijk is er weer veel van geleerd!

Groetjes, Lisette.