Trainer Randy van der Bijl

← Terug naar overzicht
Sinds donderdag 14 maart is onze vereniging weer een echte badmintontrainer rijk. Hij stelt zichzelf voor, maar eerst willen we Margreet, Kars, Herman en Kevin…

… bedanken voor het verzorgen van de trainingen in de periode dat we geen vaste trainer hadden.
Kars en Kevin blijven overigens nog gewoon training geven bij de jeugdgroepen.

Randy geeft training aan beide jeugdgroepen en aan de senioren. Hij stelt zichzelf voor:

Toen ik op de lagere school zat liep ik altijd mee met een meisje uit mijn broer zijn klas. Zij zat op badminton en ben toen een keer meegegaan. Inmiddels speel ik al ruim dertig jaar badminton en heb ik bij diverse verenigingen gespeeld zoals bij Drop Shot en DKC in Den Haag. Het hoogste wat ik heb gespeeld is 3e divisie.

Ik ben begonnen met training geven toen ik twintig was bij Corbulo (Voorburg), vervolgens heb ik de jeugd bij Drop Shot (Den Haag) getraind. Daarna heb ik bij meer clubs training gegeven zowel voor jeugd als voor senioren. In totaal geef ik nu ruim vijftien jaar training. Het is niet mijn beroep, maar ik doe het extra naast mijn werk. Mijn webwinkel is dit jaar voor het eerst mijn hoofdinkomen geworden.

Badminton is de mooiste, snelste en meest fysieke sport die er is. Ik kan al mijn energie er in kwijt. Het is een hele sportieve sport, in de tijd dat ik heb gespeeld is er nooit een opstootje geweest, zoals bijvoorbeeld bij voetbal. De scheidsrechter wordt gerespecteerd voor zijn beslissingen, daar zouden voetballers een voorbeeld aan moeten nemen. Vanaf heden neem ik de functie van trainer over. Ik ga proberen de jeugd en senioren wat bij te brengen om het badmintonnen nog leuker te maken.

Ik heb een vriendin waar ik mee samenwoon in Leeuwarden. 7 Maart is ons dochtertje Yoëlle geboren. Verder heb ik ook een grote hond die Bahloo heet.

Ik verkoop badminton- en tennisartikelen via mijn webshop www.pro-racket.nl, daarvoor was ik business consultant voor de implementatie van ERP pakketten.

Ook speel ik tennis en soms fitness. Daarnaast mag ik graag naar sport kijken; Formule 1, voetbal (Ajax, ik mis geen wedstrijd) en sinds kort mijn dochtertje.

Ik kijk ernaar uit om jullie te trainen en daarbij jullie ook nog wat te leren.

Randy van der Bijl