Trainer Erik van Klinken

← Terug naar overzicht

Erik is begonnen aan zijn tweede seizoen als trainer bij de Meppers. Wat zijn zijn drijfveren en hobby’s en zo? Lees het interview maar. Al nieuwsgierig wie we de volgende keer beter leren kennen?

Hoe ben je met badminton in aanraking gekomen?
Vanaf mijn zesde heb ik acht jaar lang verschillende vechtsporten gedaan, maar toen de trainingen daarvan waren opgehouden in Drachten moest ik op zoek naar een andere sport en met een klasgenoot van mij hebben we toen badminton geprobeerd. En dat doe ik nog steeds.

Hoe lang speel je al badminton, waar heb je gespeeld en in welke klassen?
Ik speel volgens mij negen jaar badminton. Alle jaren bij BC Drachten. Competitie heb ik in de jeugd in verschillende klassen gespeeld en bij de senioren één seizoen 1e klasse regio en drie seizoenen 2e klasse regio.

Wat vind je leuk aan badminton?
Badminton is zo’n leuke sport omdat het zo ontzettend veelzijdig is. Het is niet alleen het hard slaan, hard lopen of rustig overslaan. Het kan alles zijn. Je moet snel zijn, je moet de shuttle goed kunnen slaan, de tactiek is belangrijk en zo zijn er nog veel meer verschillende aspecten die bij badminton aan bod komen.

Welke trainersopleiding heb je en wat voor groepen heb je training gegeven?
Ik heb drie jaar geleden de trainersopleiding Sportleider 3 Badminton gevolgd. Sindsdien geef ik training bij BC Drachten aan de jeugd, beginnend en gevorderd en de recreanten senioren. Sinds februari 2008 geef ik ook training aan de jeugd van de Meppeler Meppers. En vorig seizoen heb ik in de periode januari tot en met juni ook training geven bij de Breedtetraining Friesland, dit was samen met twee andere trainers waarbij we allemaal een paar trainingen hebben gegeven en bij Breedtetraining Appelscha.

Wat voor werk/studie doe je?
Naast het badmintonnen studeer ik nog. Ik ben nu net begonnen aan mijn laatste jaar aan de universiteit in Groningen. Daar volg ik de masteropleiding Change Management.

Doe je ook aan andere sporten en heb je nog opmerkelijke hobby’s?
Naast badminton heb ik niet echt tijd voor andere sporten. Natuurlijk doe ik in de zomer wel aan hardlopen en fietsen om de conditie wat op peil te houden. Daarnaast heb ik afgelopen zomer het Speedbadmintonnen ontdenkt wat erg leuk is om te doen.

Erik van Klinken