Succes op DPC RCT-Noord Gorredijk

← Terug naar overzicht

Zaterdag 1 mei werd in Gorredijk het DPC RCT-Noord gespeeld. Dit toernooi heeft het afgelastte toernooi van BC Raak ‘m in Grou vervangen. Drie van de vier Meppelers kwamen met prijzen thuis. Foto’s (meer op Hyves RCT Noord)

Ab Bezembinder (regiomanager RCT) vond het jammer voor de kids als er een toernooi uit zou vallen en besloot dit op te pakken. Samen met Peter Krips (competitieleider jeugd RCT) werd het toernooi op poten gezet met een geweldig toernooi als resultaat. Achter de wedstrijdtafel zaten Peter, Ab, Jacob Baas (RCW), Hannie Keuper en ik (beiden lid van de RCT). Hand- en spandiensten werden verricht door mevrouw Bezembinder en Angela Keuper. Voor Hannie en mij de eerste keer, maar het verliep allemaal goed. We hebben weer veel geleerd en vooral veel plezier gehad! Uiteraard waren er ook weer Meppers actief!

De gepromoveerde Jelmer (half Meppeler) stond voor de laatste keer in U18. Hij kwam alleen uit in het dubbelspel. Hij deed dat samen met Frank Sturm van BC Nijeveen. Drie van de vier poulewedstrijden werden helaas verloren. Omdat er maar één poule was, werd het duo tóch nog derde.

In U15 verscheen Ruben aan de start. Hij kwam uit in de enige poule die U15 kende. De poule bestond uit 5 spelers, wat dus betekende dat er 4 wedstrijden gespeeld moesten worden. Ruben wist er 2 winnend af te sluiten. Dit bracht hem toch nog op een mooie derde plek. Goed gedaan!

In de dubbel met Jorrit (U15) ging het hartstikke goed. Het koppel won alle wedstrijden in de poule en werd overtuigend eerste. Fantastisch, jongens!

Jorrit verscheen eveneens in U15 en kwam dus ook dubbelmaatje Ruben tegen. Het werd een emotionele wedstrijd; het is tenslotte nooit leuk om tégen je dubbelmaatje te spelen! Jorrit wist deze beladen wedstrijd in 3 sets naar zich toe te trekken. Eén poulewedstrijd ging helaas verloren. Dat betekende een mooie tweede plek voor Jorrit. Door zijn goede optreden promoveerde Jorrit naar U18. Dubbel gefeliciteerd!

De gepromoveerde Laura mocht nog één keer in U13 starten. Ze had een goede dag en kwam makkelijk door de poule. Ook de halve finale ging goed. In de finale moest er echt gewerkt worden!
Ze speelde tegen dubbelmaatje Anne van BC Drachten. Toch wist zij ook deze winnend, zij het in 3 sets, af te sluiten. Een mooie eerste plaats dus.

In het dubbel met Anne liep ook alles op rolletjes. Het duo wist alle gespeelde partijen winnend af te sluiten en de meiden behaalden zo moeiteloos de eerste plaats. Gefeliciteerd!

Op zaterdag 15 mei is het laatset DPC-toernooi van dit seizoen, bij de BC Drachten.

Groetjes, Lisette