Sportimpuls afgetrapt

← Terug naar overzicht

De Meppeler Meppers doet actief mee met Sportimpuls. Op dinsdag 31 januari en donderdag 2 februari 2017 is de sportimpuls ‘schoolactieve verenigingen’ officieel afgetrapt op de Koningin Beatrixschool, KC Talent en OBS de Woldstroom.

Om 08.30 uur verzamelden alle kinderen op de schoolpleinen en vertelde Jorg Radstake, namens interventie eigenaar NOC*NSF over het belang van sport en bewegen. Vervolgens vertelde projectleider Stefan Oostra van sportteam Meppel Actief inhoudelijk over het programma. De oudste leerling van groep 8 en de jongste leerling uit groep 3 openden in samenwerking met wethouder Koos de Vos het sportprogramma.

Filmpje 1Filmpje 2

Na de officiële opening werd er in sporthal de Aanloop gesport onder begeleiding van FC Meppel gymnastiek en badminton verenigingen de Meppeler Meppers. De komende 8 weken kunnen kinderen uit groep 3 t/m 8 van de basisscholen kennis maken met een specifieke sport. De kinderen maken tijdens de reguliere gymles, trainingen na schooltijd en een aantal proeftrainingen bij de vereniging kennis met de twee sportverenigingen.

Voor kinderen van deze basisscholen wordt de ideale sport kennismakingslijn georganiseerd. Sportverenigingen uit de gemeente Meppel hebben nog altijd de mogelijkheid om te participeren in het programma en kinderen hiermee te interesseren in hun tak van sport en vereniging.

Tijdens de sportimpuls ‘schoolactieve verenigingen’ wordt er gedurende 2 jaar een vernieuwend sport kennismakingsprogramma georganiseerd voor kinderen van de eerder genoemde basisscholen uit Haveltermade.

Voor meer informatie over de sportimpuls kunt u contact opnemen met projectleider Stefan Oostra van sportteam Meppel Actief, via www.meppelactief.nl.