Sportdag Meppel actief

← Terug naar overzicht

 

Woensdagmiddag hebben 36 leerlingen van groepen 4 t/m 8 uit de Oosterboer meegedaan aan de sportdag van Meppel Actief. Ze maakten kennis met badminton en handbal. Foto’s

De organisatie was in handen van Meppel Actief. Zij hadden Vanboeijen gevraagd of ze deze middag konden beschikken over sportzaal Het Erf en zij hadden gerichte werving verzorgd bij de basisscholen in de Oosterboer. Je hoefde je niet van tevoren op te geven. En leuk natuurlijk dat zoveel kinderen ook daadwerkelijk meededen.
Onder leiding van Margreet werd de badmintontraining verzorgd, waarbij ook Joke en Kars en trainers van Meppel Actief de kinderen begeleidden.
Vervolgens werd de handbaltraining verzorgd door AZ Meppel.

Het evenement is vermeld op de facebookpagina van Meppel Actief (website). Hierop zijn ook foto’s te vinden.

Achtergrond
SportDrenthe verzorgt in opdracht van Meppel Actief verschillende sportieve activiteiten en evenementen in Meppel. Peter Onstenk en Meike Palmen voerden deze activiteit uit als stage-opdracht. Wat ons betreft: Opdracht geslaagd!

Uitgangspunten
Sommige sporten zijn al heel erg bekend onder kinderen, zoals voetbal. Er zijn ook sporten die een stuk minder bekend zijn maar niet minder leuk of belangrijk, daarom hebben we een evenement georganiseerd vanuit Meppel Actief in samenwerking met de handbalvereniging en de badmintonvereniging. De verenigingen zullen verschillende activiteiten uitzetten om de kinderen bekend te maken met de twee sporten.

Datum: 30 november 2011
Tijd:      13.30 – 15.30
Plaats:  Sporthal Het Erf
Wat:     Handbal en badminton
Wie:     Groep 4 tot en met groep 8 uit de wijk Oosterboer

Algemeen doel
Kinderen in de wijk Oosterboer laten bewegen en in het bijzonder kennis laten maken met de sporten handbal en badminton.

Doel verenigingen
De kinderen in de wijk Oosterboer kennis laten maken met de sport, waarna de vereniging mogelijk een aantal nieuwe leden kan verwelkomen.

Doel Meppel Actief
Een samenwerking tot stand laten komen tussen school en sport om leerlingen te stimuleren meer te sporten en bewegen.

Deelnemende verenigingen
Badminton:       Meppeler Meppers
Handbal:           Meppel AZ