Spetterende wedstrijd topspelers tijdens badmintonclinic

← Terug naar overzicht

Donderdag 22 september gaven topspelers Nick Fransman Jordy Hilbink een clinic. Zowel onze jeugd- als seniorspelers kregen de kans om deze toptraining mee te maken. Bekijk alle foto’s gemaakt door Quido van Hien.

Nick is de heersende nummer 1 van Nederland en staat momenteel op 102 op de wereldranglijst. Hij speelt in de Duitse competitie, is naast zijn studie veel onderweg in Europa voor toernooien en zijn droom is om over vier jaar deel te nemen aan de Olympische spelen.

Jordy staat nummer 5 in Nederland, is gestopt met het internationale badminton en heeft sinds kort een onderneming Hilbinks Sports Training voor sportonderwijs en bijvoorbeeld clinics.

De sympathieke topspelers gaven eerst een bijzondere training aan de jeugd. Zij lieten op een toegankelijke manier zien hoe topspelers trainen. De jonge spelers kregen een veelzijdige en intensieve training en leerden hoe ze bepaalde oefeningen het beste konden doen. Niet alleen heel leerzaam, vooral ook leuk.

Ze werden daarbij in groepsverband flink aan het werk gezet. Mooi gezicht zo’n volle zaal met kinderen fanatiek aan het werk. Later verzamelden ze iedereen om de baan waar zij een oefening voor deden, waarna dezelfde oefening met één van de jeugdspelers werd gedaan. ze kregen steeds een welverdiend applaus.

Na de jeugdtraining speelden Jordy en Nick een demonstratiewedstrijd tegen elkaar. Jeugdspelers fungeerden als lijnrechters en scheidsrechter, en dat viel nog niet mee met die harde klappen! De nummers 1 en 5 van Nederland maakten zich er niet van af en lieten spetterende slagen, subtiele tikjes en mooie trucs zien. Regelmatig klonken er “oohs” en “aahs” uit het publiek. Jordy moest enkele spectaculaire duiken maken om een derde game af te dwingen. In de derde game liep Jordy iets uit en toen was een foutje van Nick voldoende voor de overwinning.

Nadat de jeugdspelers met hen op de foto waren geweest en handtekeningen op hun bidons hadden gekregen, konden de senioren aantreden voor hun training. Zij kregen een vergelijkbare training en ook de ervaren spelers staken veel op.

De vereniging bood Nick en Jordy ieder een Drentse turf van de banketbakker aan en bedankte hen voor een leerzame, intensieve en vooral ook leuke training.

Na afloop daagden Quido en Kars het topduo uit voor een korte wedstrijd. Zij gaven de spelers uit Alphen goed partij met mooie slagenwissels. Ze wisten nog wel enkele rally’s te winnen, maar de winst ging, niet geheel onverwacht natuurlijk, naar Nick en Jordy. Toen moesten zij echt op weg naar huis, de Meppers achterlatend met een wow-gevoel hoe mooi badminton kan zijn!

Herman Rozema