Spetterend badminton tijdens Europa Cup in Zwolle

← Terug naar overzicht

Zaterdag en zondag (18 en 19 juni) vonden de halve en hele finales plaats van de Europa Cup Badminton 2011 in Zwolle. Een aantal van ons heeft dit gratis evenement bijgewoond met als unieke bijzonderheid dat twee Nederlandse clubs de halve finales haalden en… (nu ook de foto’s van Quido)

15 Landskampioenen streden om de Europa Cup (Nederland mocht met twee clubteams omdat het organiserend land is). Het evenement was gratis en er heerste een geweldige sfeer (vooral doordat, met name het Velo-team, flink van zich liet horen met grote trommels die flink klinken in zo’n hal). Geweldig om badminton op zo’n niveau van zo dichtbij te kunnen volgen. Wat die lui presteren en uithalen is ongelofelijk; onhoudbare ballen komen gewoon terug, spelers springen in onnavolgbare houdingen om de shuttle vervolgens in een onmogelijk hoek terug te slaan, supersnelle refexen. En dat alles zo verschrikkelijk snel dat het soms nauwelijks te volgen was. Je moet het zien om het te kunnen geloven hoe spectaculair dat is.
Duinwijck (landskampioen) en Velo (tweede) werden deze week beiden poulewinnaar. Dijnwijck ontmoette in de halve finale de Franse landskampioen Bordeaux Union St Bruno (2e geplaatst) en won! Velo ontmoette het Spaanse CB Soderinsa Rinconada (1e geplaatst) en won ook verrassend.
Zondag dus de unieke situatie dat twee Nederlands clubs om de titel streden. Het werd een prachtige strijd met schitterende partijen. Landskampioen Duinwijck won deze best of seven wedstrijd met 4-2. Voor het eerst in 33-jarige historie van dit toernooi een Nederlandse winnaar!
Naast onderstaande links naar artikelen, ook (heel) veel foto’s.

ZBC Zwolle, complimenten voor organisatie. Twee jaar op rij zo’n evenement naar Nederland! Volgend jaar vindt het plaats in Hongarije (helaas voor ons).

Europe Cup Zwolle 2011
Standen
Clear T&W 125
Quido van Hien 
René Lagerwaard

René Lagerwaard 18 juni
René Lagerwaard 19 juni
Arthur van der Velde

Alex van Zaanen

Herman Rozema