Ruud Polmans – Technische Commissie

← Terug naar overzicht

De Technische Commissie (TC) zorgt ervoor dat trainingen, trainers en competitie geregeld worden. Ruud zit als vertegenwoordiger van de TC in het bestuur. Leer hem een beetje kennen door onderstaand interview.

Hoe lang speel je al badminton, waar heb je gespeeld en op welke niveau’s?
Ik ben begonnen met badminton toen ik 14 jaar was. Er zaten meerdere kinderen uit mijn klas op badminton en het leek mij ook wel leuk. Mijn eerste club was BC Olympia ’56 uit Tegelen. Hier heb ik vier jaar gespeeld. Daarna ben ik naar Enschede verhuisd en ging spelen bij DBV DIOK (Drank Is Onze Kracht). Hier heb ik vijf jaar senioren competitie gespeeld. Ben begonnen in de heren competitie en uiteindelijk geëindigd in de 1e klasse district. Na Enschede ben ik naar Groningen, Leeuwarden en Breda verhuisd. In Breda ben ik weer gaan spelen bij BCO te Oosterhout. Hier heb ik twee jaar in de hoofdklasse gespeeld. In Breda heb ik ook nog één jaar bij de recreanten gespeeld.
Sinds drie jaar woon ik in Meppel en speel ook al drie jaar bij de recreanten op donderdag in Het Erf. Dit is nu ook mijn tweede jaar dat ik in de Dorpencompetitie speel.

Welke functie vervul je bij de Meppers?
Bij de Meppers ben ik sinds voorjaar 2009 voorzitter van de Technische Commissie (TC). De TC zorgt ervoor dat alle zaken aangaande trainingen, trainers en competitie geregeld worden.

Heb je een partner en kinderen?
Ik ben getrouwd met Margreet en we hebben twee kinderen Gijs en Koen. Gijs speelt ook badminton op de donderdag van 5 tot 6 in Het Erf.

Wat doe je voor werk?
Op dit moment werk ik bij Tempress Systems in Vaassen. Wij maken diffusie-ovens voor de halfgeleider industrie. Op dit moment worden de meeste ovens die we maken ingezet voor het produceren van zonnecellen in China. Bij Tempress geef ik leiding aan de afdeling Engineering en R&D. Deze afdeling ontwikkelt de machines en zorgt dat de specifieke wensen van de klant in de ontwerpen verwerkt worden.

Doe je ook aan andere sporten?
Als ik zin heb en het weer is goed dan wil ik nog wel eens op de racefiets stappen.

Heb je ook hobby’s?
Echte hobby’s heb ik niet. Ik mag graag in de tuin werken. Met mijn kinderen knutsel ik ook nog wel eens aan onze model spoorbaan.

Wil je nog iets anders kwijt?
De TC kan nog altijd mensen en trainers gebruiken. Er start binnenkort opleidingen voor Sportleider 2 en 3. Hieraan kunnen oudere leden, maar ook ouders van leden aan deelnemen. Hulp voor het organiseren van toernooien, competitie etc. is ook altijd welkom. Interesse, schiet mij eens aan of bel even… (telefoon / email, zie menu Links)

Ruud Polmans