Roel Tijben – Penningmeester

← Terug naar overzicht

Tijd om nog een aantal bestuursleden beter te leren kennen. Sinds deze zomer is heeft Roel Tijben Jan van de Kamp opgevolgd als penningmeester.

Hallo, ik wil mij even voorstellen als de nieuwe penningmeester. Mijn naam is Roel Tijben en ik ben 53 jaar en geboren in Schoonebeek. Het dorp waar de olie uit de grond werd gepompt.

Ik ben zo’n 10 jaar geleden met badminton via onze oudste dochter in aanraking gekomen. Zij heeft een aantal jaren bij de Meppeler Meppers gespeeld. Daarvoor deed ik weinig aan sport. Echter in mijn jeugd heb ik jaren voetbal gespeeld bij de pupillen in Schoonebeek. Tijdens de middelbare school heb ik veel en actief gevolleybald, ook in competitieverband.

Badminton was voor mij dus geen bekende sport. Maar het leek me wel een erg leuk spelletje. Via een collega kon ik direct spelen bij een andere club in de omgeving (Ruinerwold) en daar ben ik blijven hangen, als recreant. Sinds dit jaar speel ik voor het eerst mee in de DUC competitie in de laagste poule. Badminton is voor mij gezelligheid en heel fanatiek bezig zijn. Zo fanatiek dat ik elke donderdag en vrijdag flinke spierpijn heb.

Toen onze jongste dochter ook ging badmintonnen bij de Meppeler Meppers ben ik vaak mee geweest naar competitiewedstrijden van haar. Het was altijd erg gezellig, maar daarnaast werd er ook fanatiek gespeeld. Ik was dus vaak aanwezig op trainingen en wedstrijddagen en begon een aantal mensen te leren kennen.

Tot nu toe heb ik nooit de uitdaging gehad om mij bestuurlijk actief voor de club in te zetten. Ik had natuurlijk wel de vraag om een nieuwe penningmeester gelezen. Als het bestuur mij dan belt en vraagt of ik de club niet wil helpen, is het moeilijk om nee te zeggen. Ik heb nog wel even moeten nadenken. Maar dat pakte positief uit. Vandaar dat ik vanaf juli dit jaar de nieuwe penningmeester ben. Gelukkig heb ik een heel goede voorganger gehad, die mij erg goed op weg heeft geholpen. Het belangrijkste voor mij is om samen met het bestuur ervoor te zorgen dat de club financieel goed blijft draaien. Ik zal er o.a. voor zorgen dat elk kwartaal de contributie bij elk lid wordt geïnd.

Ik werk in het ziekenhuis in Meppel op de operatieafdeling als anesthesie medewerker. Ik assisteer de anesthesioloog voor, tijdens en na de operatie bij het begeleiden en controleren van de patiënten. Dat is erg intensief en badminton is voor mij een erg goede ontspanning. Daarnaast mag ik graag lezen en is het werken in de tuin ontspannend.

Roel Tijben