Rein Gaal – Competitieleider Jeugd

← Terug naar overzicht

Leer Rein Gaal beter kennen middels bijgaand interview.

Hallo allemaal. Wie ben ik?

Ik ben Rein Gaal, 45 jaar en getrouwd met Anneke. Samen hebben wij twee kinderen, Amber en Tessa. Amber speelt bij de Meppeler Meppers en doet dit sinds een jaar of drie met veel plezier. Door Amber ben ik dus in aanraking gekomen met het badmintonnen.

Wat doe ik binnen de vereniging?

Dit seizoen (2009-2010) vervul ik de functie van competitieleider, samen met Lisette Schulte en Marcel Baumgarten. Reden om een rol te spelen binnen het verenigingsleven van de Meppeler Meppers was gelegen in het feit dat de rol van competitieleider bij een persoon lag en deze voornemens was te stoppen met de uitoefening daarvan. Het in goede banen leiden van de jeugdcompetitie vergt namelijk veel tijd. Onder het motto vele handen maken licht werk, hebben Marcel en ik aangeboden om Lisette te ondersteunen in haar werkzaamheden voor de vereniging. Dit was voor Lisette gelukkig een reden om nog een seizoen door te gaan. We hebben er bijna een seizoen op zitten en gaan in februari weer beginnen met het uitnodigen van leden voor het competitieseizoen 2010-2011. Ik wil bij deze dan ook ieder lid oproepen om deel te nemen aan de competitie. Waarom?

– omdat het leuk en gezellig is om met een team naar een wedstrijd te gaan en deze samen te spelen
– omdat het is goed is voor je persoonlijke ontwikkeling
– omdat je badmintonvaardigheden daardoor verbeteren
– omdat het badminton competitieseizoen relatief kort is (van half september t/m begin februari)

Wat doe ik buiten de vereniging?

Mijn werkzaamheden verricht ik bij FrieslandCampina, de grootste kaasproducent van Nederland en grootste zuivelcoöperatie ter wereld. Deze organisatie is uiteindelijk ontstaan na eerdere fusies tussen vooraanstaande zuivelcoöperaties zoals Coberco, Frico, Friesche Vlag en Domo. Bij deze onderneming vervul ik een commerciële functie. Ik houd me bezig met het vermarkten van een kaasassortiment dat is afgestemd op de behoefte van de gezondheidszorg in Nederland, hetgeen voor onze organisatie een nichemarkt is.

Hobbies, het klinkt cliché, maar ik vind het fijn om zoveel mogelijk tijd met het gezin door te brengen. Samen kunnen wij van hele kleine en simpele dingen genieten. Daarnaast heb ik nog een motor, die ik zo af en toe aantrap om lekker te toeren of stoom af te blazen.

Tot slot wil ik alle leden alvast bedanken voor hun sportieve inzet tijdens de competitie (we hebben nog wel een paar wedstrijden te gaan) en de ouders die ons en hun kinderen tijdens de competitie hebben ondersteund.
Wij verwelkomen jullie graag in het seizoen 2010-2011.

Rein Gaal