Quido vrijwilliger van het jaar

← Terug naar overzicht

Quido van Hien kreeg maandagavond 18 december tot zijn verrassing te horen dat hij de wisselbeker samen met de oorkonde mee naar huis kon nemen.

Maar eerst speelde het jaarlijkse Kersttoernooi zich af in de sporthal Koedijkslanden. Oergezellig zoals gebruikelijk waarbij ieder op zijn eigen niveau de krachten mat met poulegenoten. Ook werd weer de gebruikelijk toernooi groepsfoto genomen.
Terwijl de bitterballen na afloop rond gingen rijkte Hans de prijzen uit aan Kees van de Wende, Arno de Vries en Quido van Hien. Ook werd Ceciel Brouwer bedankt met een aardigheidje voor zijn inzet als sporthalbeheerder.

Daarna werd het pas echt spannend, het bekend maken van de vrijwilliger van het jaar 2017. Een initiatief van Hans waarbij niet eens alle andere bestuursleden wisten wie de eer te beurt zou vallen. Het is al weer de vierde editie van deze titel.
Hans gaf aan dat de vereniging draait op vrijwilligers en dat het geweldig is om te zien dat er best veel activiteiten worden georganiseerd waarbij het altijd lukt om voldoende vrijwilligers in te zetten. Zeker een compliment voor onze vereniging en vooral zijn leden.
Hans memoreerde dat Quido al lid is sinds zijn jeugd. Vader Henk voegde toe dat Quido qua lengte moest op boksen tegen zijn leeftijdgenoten maar dat hij dat compenseerde met zijn snelheid. Musch vond dat Quido de titel verdiende omdat hij op meer vlakken het hele jaar door actief is voor de vereniging. Het meest in het oog springend is zijn inbreng als fotograaf van de belangrijkste evenementen, een hobby en activiteit die hij deelt met zijn vader die overigens ook vaak een deel van de foto’s voor zijn rekening neemt. Daarnaast organiseert hij mede het DUC jeugdtoernooi, houdt de website in de lucht en is vaker betrokken bij activiteiten van de vereniging (als hij niet bezig is met foto’s nemen).

 

Namens het bestuur fijne dagen en een mooi en sportief 2018 gewenst.

Herman Rozema