Plezier en fanatisme bij Badminton Overdag

← Terug naar overzicht

Maandagmiddag, 14.45 uur… Als je de sporthal van Koedijkslanden binnenloopt klinken er enthousiaste kreten en wordt er flink “gemept”. Een groep mensen van diverse leeftijden die er zichtbaar plezier in hebben en fanatiek zijn. Bekijk de foto’s hier of klik op de foto.

Tussendoor klinkt gelach en plagerij. Dat is de recreatief badmintonclub op maandagmiddag in Koedijkslanden.

Ideaal voor als het niet haalbaar is om bij een club te gaan waarvoor je contributie betaalt, bijvoorbeeld omdat je onregelmatige werktijden hebt. Je betaalt per keer dat je komt 3 euro. En alhoewel je geen contributie betaalt, komt iedereen wanneer hij of zij kan. Totaal bestaat de groep uit 24 leden, de opkomst is verschillend.

Wij zijn op zoek naar nieuwe leden. De groep mensen is prettig gestoord en iedereen voelt zich gelijk welkom, maar vergis je niet door het gelach en de kreten, iedereen zet zijn of haar beste beentje voor. Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt.

Gerrit is altijd van de partij en zorgt dat de zaal wordt geopend. Dat doet hij samen met Geert, zonder hen was er geen Badminton Overdag. Wij zijn als groep erg blij met hen. Ook wanneer het qua spelersaantal niet uitkomt in dubbel- of enkelspel, springen zij in en ze staan altijd klaar voor het geven van tips. De groepjes worden gevormd door de rackets te husselen. Vijf kwartier worden er sets gespeeld. Na iedere set wordt opnieuw getost.

Ieder jaar worden er toernooien gespeeld, Gerrit zorgt voor een lijst en indeling, daarna gezellig koffie drinken met elkaar ter afsluiting en zelfs voor cadeautjes wordt gezorgd. Kortom, kom eens kijken op maandagmiddag 14.45-16.00 uur of bel Gerrit (0522 243929) om eens mee te doen. Rackets zijn aanwezig. www.meppelermeppers.nl

Debbie Wind