Opnieuw prijzen voor Meppers op DPC Grouw

← Terug naar overzicht

Op zaterdag 9 mei werd in Grouw alweer het één na laatste DPC-toernooi van het badmintonseizoen gespeeld. Bjorn Schutte en Laura Nijhuis verschenen daar aan de start en konden daarom niet meedoen aan de clubkampioenschappen.

 


 
Voor Bjorn was het zijn tweede DPC-toernooi. In het enkelspel wist hij twee partijen te winnen. Helaas verloor hij er ook twee, zodat de kans op een prijs verkeken was.

Samen met Laura, die inmiddels aan haar negende DPC begon, deed hij ook mee in de mix. Zij speelden voor het eerst samen en moesten er even in komen. De eerste wedstrijd werd dan ook verloren. Maar daarna kwam het koppel goed op stoom en zij wonnen de volgende twee partijen. Dat leverde hen een tweede plaats op!

Laura deed het goed in het enkelspel. Zij wist poule-winnares te worden en kwam zo in de poule-finale terecht. Daar moest echt worden gevochten voor de punten. Alle wedstrijden moesten zelfs in drie sets worden beslist. Helaas verloor zij de laatste partij, maar haar prestaties waren goed genoeg voor een welverdiende tweede plaats.

Op zaterdag 16 mei is alweer het laatste DPC-toernooi van dit seizoen in Drachten.

Lisette Schulte