Ontspannen DUC toernooi

← Terug naar overzicht

Zaterdagochtend 7 april om acht uur treedt de organisatie de nog stille sporthal Het Erf binnen. Een half uur later staat deze klaar om een kleine invasie van jeugdige badmintonners te verwelkomen. Foto’s Henk van Hien

Dan komt er een vader binnen, met naast hem zijn zoontje die het best eng vindt, …zo’n toernooi, in een hal, met al die andere kinderen…. Even geruststellen dus. “Kijk eens hier heb je een racket, en hier heb je een shuttle en, kijk eens, hier is iemand die wel even met jou wil oefenen…” Ik ben nog niet weggelopen, of ik zie hem ontspannen lekker een shuttletje slaan, dat komt dus wel goed.

Onder leiding van trainer Kars, doet iedereen mee aan de warming-up met onder andere “rond het net “, wel bekend bij tafeltennissers en badmintonners, altijd leuk.

Het aantal inschrijvingen viel wat tegen dit jaar, drie-en-dertig, afkomstig uit acht verenigingen uit de regio, terwijl we 50 a 60 spelers gewend zijn. Maakt niet uit, de wedstrijdtafel is flexibel, de poules worden bekend gemaakt en de spelers kunnen los. Tot twaalf uur is het lekker badmintonnen en worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Nog even wat groepsfoto’s en iedereen kan weer naar huis. Tot volgend jaar weer.

De toernooiorganisatie bedankt trainer Kars en de tellers
Arno Schoenmakers
Quido van Hien
Bianca Doppenberg
Herman Rozema

Winnaars

Poule 1

  1. Thom Schuurman (BV Ruinen)
  2. Mandy Vos (Meppeler Meppers)

Poule 2

  1. Leonie Stoof (BV Nijeveen)
  2. Tristan Zwart (AFC Appelscha)

Poule 3

  1. Jasmine de Wildt (BV Nijeveen)
  2. Anouck Roo (Meppeler Meppers)

Poule 4

  1. Marit Mast (Meppeler Meppers)
  2. Kyran Steenbergen (BC Staphorst)

Poule 5

  1. Xandra Hommes (Meppeler Meppers)
  2. Marin Steenbergen (BC Staphorst)