Oliebollenevenement Appelscha

← Terug naar overzicht
Zaterdag 29 december togen Peter Houtsma, Zahra van Werd en Xandra Hommes naar Appelscha: Na eenmaal de sporthal in Appelscha gevonden te hebben kwamen we aan op een gezellig drukbezet Oliebollentoernooi. Foto’s

Iedere deelnemer kreeg een papiertje met een scoretabel voor de wedstrijden en, niet te vergeten natuurlijk, een bon voor een gratis oliebol. Nadat iedereen aangekomen was, was het tijd om te beginnen met de warming-up. Iedereen deed enthousiast mee en al gauw werden de eerste deelnemers omgeroepen om te beginnen met de wedstrijden. Bij iedere baan stond een scheidsrechter om de sportiviteit te waarborgen, de juiste telling te volgen en om af en toe een beetje te helpen met de spelregels voor de beginnelingen.

Ondertussen konden ouders, broertjes en zusjes, oma’s en opa’s en andere familie, vrienden of kennissen kijken vanaf de tribune naar de bloedstollende, meeslepende en prikkelende wedstrijden in de hal. Na een paar uur op het puntje van onze stoel te hebben gezeten kregen de deelnemers even tijd om een lekkere oliebol op te halen in de pauze.

Nadat de buikjes rond waren gegeten en de ouders, vrienden en kennissen bij waren gepraat door de deelnemers werden de wedstrijden weer hervat. Een paar uur van nog meer leuke en spannende wedstrijden volgden, waarna uiteindelijk iedereen was uitgespeeld.

Alle palen, shuttles en netten werden opgeruimd en de prijzen voor de prijsuitreiking werden klaargezet. Aansluitend was natuurlijk de prijsuitreiking met alle winnaars. Kortom het was een leuk, gezellig en goed georganiseerd Oliebollentoernooi!

Monique Houtsma