Oliebollen jeugdtoernooi Appelscha

← Terug naar overzicht

Op vrijdagmiddag 30 december 2016 was het een drukte van belang in de Sporthal van het Racket en Health Centrum in Appelscha. Finn, Danielle, Denyce, Jasmine, Annika en Emma deden mee en hadden een leuk middag. Foto’s en filmpjes via de website van AFC Applescha

Er waren dik 80 deelnemers op dit jaarlijks terugkerende badminton evenement afgekomen en nog nooit van zoveel verschillende verenigingen! Bijna alle badminton verenigingen in de regio hadden jeugdspelers richting Appelscha gestuurd!

De opening vond plaats even voor 13.00 uur. Iedereen werd welkom geheten en de jeugd werd veel succes toegewenst. Er werd begonnen met een warming up waar alle jeugd aan deelnam.

Daarna konden vlot de eerste wedstrijden beginnen, de bedoeling was dat iedereen deze middag in ieder geval 6 wedstrijden kon uitspelen. De deelnemers waren ingedeeld in 4 leeftijdsgroepen. De kleuren van de wedstrijdbriefjes gaven aan in welke leeftijdsgroep je speelde. Aan de jurytafel werden de scores na elke wedstrijd genoteerd.

Iedereen speelde voor zichzelf. Er waren steeds 4 spelers op een veld. Bij elke wedstrijd hadden ze een nieuwe medespeler en nieuwe tegenstanders. Dit waren vaak spelers van een ander club. De winnaars werden ingedeeld bij andere winnaars en de verliezers bij andere verliezers, zodat je tegen redelijk gelijkwaardige tegenstanders kon spelen.

Er werd doorgespeeld tot 25 punten. Als deze score bijna was bereikt, werden de volgende spelers voor dat veld alvast opgeroepen, zodat meteen na beëindiging van die wedstrijd de volgende wedstrijd kon starten. Zo liep alles erg gestroomlijnd.

De jeugd was geweldig enthousiast, maar het publiek op de tribune was dat zeker ook. Er werd geweldig meegeleefd met de jeugdige spelers. Er waren hele leuke en spannende wedstrijden te zien. Twee uitslagen van wedstrijden waren 23-25 en 25-24. Geweldig om naar te kijken!

Tegen 17.00 uur liepen de laatste wedstrijden af. Drie spelers uit de een na oudste groep moesten met elkaar uitvechten wie van hen 1e, 2e, of 3e zou worden. Ze speelden 3 onderling nog enkelspel wedstrijdjes tot 10 punten.

Hierna volgde de prijsuitreiking en zat iedereen gespannen op de tribune. Per leeftijdscategorie werden de winnaars naar voren geroepen. Natuurlijk waren alle prijswinnaars heel erg blij met hun gewonnen beker!

Als eerste werd bij het afscheidswoord de sponsor Univé bedankt! Daarna een dankwoord voor alle vrijwilligers die dit evenement mogelijk maakten! Ook hoefde de EHBO gelukkig geen enkele maal in actie te komen!

Tijdens de wedstrijden zijn er de nodige foto’s gemaakt. Alle foto’s zijn terug te vinden op de website van AFC Appelscha.

Kortom het kalenderjaar 2016 werd in de sporthal van Appelscha op een leuke en sportieve manier afgesloten!

AFC Appelscha afdeling Badminton