Niels van Dalen – Secretaris

← Terug naar overzicht

Tijd om onze bestuursleden eens beter te leren kennen, te beginnen met Niels van Dalen, secretaris.

 

Ik ben de jongste van drie kinderen. Mijn oudere broer en zus speelden allebei badminton, dus dat wilde ik ook. Ik ben daarom op mijn achtste begonnen bij BCBV ’t Veertje in mijn geboortedorp Boekel (Noord-Brabant).

Hoe ben je met badminton in aanraking gekomen?
Ik ben de jongste van drie kinderen. Mijn oudere broer en zus speelden allebei badminton, dus dat wilde ik ook. Ik ben daarom op mijn achtste begonnen bij BCBV ’t Veertje in mijn geboortedorp Boekel (Noord-Brabant).

Hoe lang speel je al badminton, waar heb je gespeeld en in welke klassen?
Na twee jaar training was het tijd om deel te nemen aan de jeugdcompetitie. ’t Veertje was niet aangesloten bij de NBB, maar bij de Helmondse regionale bond (HBB). In Helmond stond een ontzettende grote sporthal met maar liefst 15 zalen. Daar werden elke zondagochtend en/of /middag alle wedstrijden gespeeld. Alle teams in dezelfde klasse speelden dan tegelijk hun wedstrijden, dus je kwam je ‘concurrenten’ vaak tegen en je wist meteen de uitslagen van de andere wedstrijden. Die competitiedagen (en toernooien) waren altijd erg gezellig.

Na de middelbare school ging ik studeren in Enschede en daarom ging ik ook daar trainen bij DIOK. Ik speelde echter nog wel in een (senioren)competitieteam bij mijn oude club. Na tien jaar badminton was echter toe aan iets anders, dus ben ik aan het einde van het seizoen gestopt. Na mijn afstuderen ben ik Meppel gaan wonen en wilde ik graag weer gaan sporten. Aangezien ik weer zin kreeg om te gaan badmintonnen, ben ik lid geworden van de Meppers.

Wat vind je leuk aan badminton?
Badminton is een veelzijdige sport, waarbij verschillende zaken een rol spelen. Het is niet per se noodzakelijk om hard te kunnen slaan of jezelf snel over de baan te kunnen bewegen. Het is juist de kunst om met samenspel, tactiek, inzicht en gevoel te kunnen scoren (en zo nu en dan met een keiharde smash J).

Welke functie vervul je bij de Meppers, sinds wanneer?
Sinds de zomer van 2008 ben ik als secretaris verantwoordelijk voor de ledenadministratie, de notulen van de bestuursvergaderingen en Algemene Ledenvergadering en de inkomende en uitgaande post. Daarnaast denk ik natuurlijk mee over het beleid en de activiteiten van de club.

Heb je een partner en/of kinderen?
Ik woon sinds november 2007 samen met mijn vriendin Marlies aan de Barend Schuurmanstraat in het centrum van Meppel. We hebben geen kinderen, maar wel twee lieve katten.

Wat doe je voor werk?
Als afgestudeerd ingenieur in de civiele techniek werd ik sinds 2,5 jaar bij Grontmij in Zwolle, op de afdeling Rail. Samen met mijn collega’s voer ik allerlei projecten uit op en rond het spoor, zoals het ontwerpen van geluidschermen en stations of het controleren van de aannemer tijdens een spoorvernieuwing.

Doe je ook aan andere sporten en heb je nog opmerkelijke hobby’s?
Andere hobby’s van me zijn stijldansen en musiceren bij muziekvereniging “De Bazuin” in Meppel. Als slagwerker heb ik de eer om de maat aan te geven.

Niels van Dalen