Meppeler Meppers DUC Badmintontoernooi 2018 een succes!

← Terug naar overzicht

Op zaterdag 14 april organiseerden de Meppeler Meppers hun jaarlijkse DUC badmintontoernooi voor de jeugd uit onze regio. DUC staat voor Dorpen Uitwisseling Circuit en is een samenwerkingsverband tussen badmintonverenigingen uit onze regio. Er kwamen uiteindelijk 51 jeugdige badmintonners, waarvan 20 van de Meppeler Meppers zelf, op het toernooi.

Foto’s Henk van Hien

Al snel na het klaarzetten van de netten in sportzaal ’t Erf in de Oosterboer, kwamen de eerste deelnemers binnendruppelen. Het duurde niet lang of de hele zaal was gevuld met opwarmende en inspelende jeugd. De ouders konden genieten van een kopje koffie of thee en een koek.

Het toernooi startte met de warming-up verzorgd door de jeugdleden Denyce Lippold en Annika Wagner. De wedstrijdleiding was op dat moment druk bezig om de poules in te delen, op basis van leeftijd en speelsterkte. Er werd gespeeld in zes poules. Door de grote opkomst was iedere poule goed gevuld, zodat iedere speler ook op zijn eigen niveau kon spelen.

De wedstrijden duurden van half tien tot half één. Halverwege was er een korte pauze waarin de spelers konden genieten van een beker ranja en een versnapering. Ondertussen zorgde vrolijke achtergrondmuziek ervoor dat de stemming goed bleef, ook bij de spelers die even moesten wachten op hun volgende wedstrijd.

Toen de laatste wedstrijd was gespeeld begon de wedstrijdleiding met het verwerken van de resultaten. Ondertussen waren veel deelnemers (en ouders) nog lekker even een shuttletje over aan het slaan. Omdat alle wedstrijden waren gespeeld met wisselende dubbels, was het voor de kinderen vooraf moeilijk te bepalen welke plaats ze nu gehaald hadden. De prijsuitreiking was dan ook spannend voor iedereen, en degenen met een prijs waren soms erg verrast en dubbel zo blij.

Na afloop werden alle prijswinnaars nog even gezamenlijk op de foto gezet, en daarna kon iedereen weer naar huis. De Meppeler Meppers kijken terug op een geslaagd toernooi en verheugen zich al op het organiseren van de volgende editie.

Het toernooi was mede zo goed bezet omdat er veel Meppers mee deden, TOP. Voor een aantal spelers was dit een eerste kennismaking met de sport in toernooivorm. Hopelijk niet de laatste.
De vrijwillige inzet van de eigen leden bij de organisatie en tijdens het toernooi was geweldig en tekenend voor de sfeer in de vereniging. De toernooicommissie kan terugkijken op een prima verlopen dag.

Behalve de toernooicommissie, bedanken we ook de tellers, fotograaf Henk van Hien en Denyce en Annika.

DUC Toernooicommissie:

Quido van Hien
Suzanne Lippold
Tako Molanus
Arno Schoenmakers
Kars Rozema
Herman Rozema

Prijswinnaars:

Poule 1:

 1. Leonie Stoof (BV Nijeveen)
 2. Alberto Kamman (Meppeler Meppers)
 3. Boaz van den Berg (Smash Hoogeveen)

Poule 2:

 1. Marin Steenbergen (BC Staphorst)
 2. Jasmine de Wildt (BV Nijeveen)
 3. Jens de Weerd (BC Staphorst)

Poule 3:

 1. Niek Jonker (Meppeler Meppers)
 2. Ramon Doppenberg (Meppeler Meppers)
 3. Luuk Wassenaar (SV de Griffioen)

Poule 4:

 1. Chris Tietema (SV de Griffioen)
 2. Kimberley Middelkoop (Meppeler Meppers)
 3. Noa Anderson (Smash Hoogeveen)

Poule 5:

 1. Wesley Anderson (Smash Hoogeveen)
 2. Zoë Schuurman (BV Ruinen)
 3. Kyran Steenbergen (BC Staphorst)

Poule 6:

 1. Yoeri Smink (SV de Griffioen)
 2. Klaske Stilma (BC Vrij Uit)
 3. Jorrit Cnossen (SV de Griffioen)