Meppeler kampioenen op RSK Noord

← Terug naar overzicht

Wim van Duuren, Wilma van Duuren en Mari-an Dirksen gefeliciteerd met kampioenschappen op RSK Noord.
Lees ook de online magazine Clear.

Wim werd kampioen in de heren-dubbel met Jos Seggers van BC Lewenborg en Wilma en Mari-an kampioen in de dames-dubbel.

Op 13 en 14 november werden in Sportcentrum Sportstad Heerenveen de Regionale Senioren Kampioenschappen gespeeld van Badminton Nederland Regio Noord.

Namens de Meppers waren er zeven deelnemers, twee jeugdspelers en vijf senioren.

Ruben Koldeweij, jeugdspeler, verloor zijn enkelpartij van Tim van Haeringen met 8-21 en 15-21. Jorrit Pols, ook jeugdspeler, verloor zijn enkelpartij van Sky Jastiawan met 10-21 en 13-21.
Daarna moesten Ruben en Jorrit het in de herendubbel opnemen tegen regiotrainingsmaatjes Jelmer Kuiper en Julian Kat van Smash Hoogeveen. Ondanks hun inzet en gezonde rivaliteit verloren Jorrit en Ruben deze wedstrijd met 15-21 en 18-21 en waren de kampioenschappen voor hen van korte duur.

Margreet Kiewiet en Ruud Polmans hadden de pech in hun gemengd dubbel direct te moeten spelen tegen het als eerste geplaatste mix-koppel Yvonne Metselaar en Jos van Luijk van BC Drachten. Na een dappere strijd werd de partij verloren met twee maal 12-21. Ruud speelde daarna nog een heren-enkel tegen Mikal Huizenga maar verloor deze met 19-21 en 15-21.

Wim van Duuren deed het uitstekend op zijn eerste grote toernooi sinds tijden met deelname aan drie onderdelen. Hij won zijn eerste heren-enkel vrij gemakkelijk van Jasper Hagemeijer met 21-10 en 21-14, verloor zijn tweede na een spannende driesetter van Daniel Vullings met 15-21, 21-19 en 12-21.
In de mix met echtgenote Wilma werden twee partijen gewonnen.
Uiteindelijk werd Wim kampioen in de heren-dubbel met Jos Seggers van BC Lewenborg. Zij werden door de organisatie aan elkaar gekoppeld en dat bleek een succes, zij wisten alle vijf partijen naar zich toe te trekken en mogen zich een heel jaar kampioen noemen.

Wilma van Duuren won twee dames-enkelpartijen en werd kampioen in de dames-dubbel samen met teamgenote Mari-an Dirksen dankzij twee spannende driesetters. Zij wonnen van Els Schra en Monique Houtsma met 23-25, 23-21 en 21-14 en van Annie Stam en Annemiek Wolting met 18-21, 21-19 en 21-15.

Mari-an Dirksen