Meer vrijwilligers

← Terug naar overzicht

‘Vrijwilliger bij de Meppeler Meppers. Je moet het maar kunnen.’ Deze slogan en bijbehorende badmintongadget kregen alle leden van de Meppeler Meppers begin januari. Het was de aankondiging van een actie om meer vrijwilligers te strikken.

Rob van Litsenburg, Herman Rozema, Wilco Wagner en Stefan Klomp volgden, verspreid over een paar maanden, de vierdelige cursus ‘Meer Vrijwilligers in Korte Tijd’ (MVKT) van SportDrenthe. De cursus ging om het strikken van vrijwilligers, maar ook hoe je ze bij de vereniging betrekt en behoudt. De Meppeler Meppers is bijvoorbeeld al een aantal jaren geleden begonnen met de huldiging ‘Vrijwilliger van het jaar’. Een leuke en ludieke waardering voor één van de vrijwilligers.

De cursus en de brief met gadget die verstuurd werd naar alle leden, mondde uit in een belavond. Een team vrijwilligers kwam in de avond samen om gezellig Chinees te eten, maar vooral om de leden op de ledenlijst van de Meppeler Meppers op te bellen. Simpele vraag: ‘Lijkt het je wat om wat (meer) vrijwilligerswerk voor de club te doen?’ Ruim vijftig leden werden benaderd, waarvan bijna de helft positief reageerde.

Ze kregen een uitnodiging voor een vrijwilligersavond. Vrijwilligerswerk wordt vaak geassocieerd met tijdrovende taken, zoals in een bestuur, maar ook iets kleins als het organiseren van een barbecue, het verzorgen van/helpen tijdens een vriendjesdag of het pyjamabadminton gebeurt door vrijwilligers. Vrijwilligers zijn van onbetaalbare waarde voor de vereniging. Daarom zetten we ze ook graag in het zonnetje.

Het nieuwe seizoen beginnen de Meppeler Meppers met nieuwe energie, en een tiental extra vrijwilligers met als kers op de taart een voltallige Jeugdcommissie. Je komt ze geheid een keer in actie tegen tijdens een toernooi.

Een aantal vrijwilligers in spe hebben we niet kunnen bereiken voor de vrijwilligers-avond, of ze konden niet. Hen houden wij achter de hand.

Fijne vakantie,
MVKT-Team