Lisette Schulte – Jeugdcompetitie

← Terug naar overzicht

Hieronder de kans om veel over Lisette Schulte te weten te komen. Zij runt samen met Rein en Marcel de jeugdcompetitie.

Ik ben Lisette Schulte, 43 jaar geleden geboren in het mooie dorpje Vaassen op de Veluwe. Voor het werk van mijn toenmalige man (sinds 1999 ga ik als gescheiden moeder door het leven) zijn we in 1992 naar Meppel verhuisd. Hier kregen wij twee kinderen: Patrick en Laura (Nijhuis).

Op 7-jarige leeftijd ging Patrick kennismaken met badminton, Het beviel hem zó goed, dat hij lid is geworden van de Meppers. Hij badmintont nog steeds met veel plezier, maar sinds mei van 2009 voor de BC Drachten. Hij speelt daar in het eerste jeugdteam, U19.

Ook Laura leek het een erg leuke sport en zij ging eveneens kennismaken. Uiteraard werd ook zij lid en ze speelt nu al voor het vierde jaar competitie, in ons vierde team, U13.

In het seizoen 2007 / 2008 was ik teamleider van Laura’s team. Ik vond dat ontzettend leuk om te doen. Iemand zei toen dat het competitieleiderschap misschien wel iets voor mij zou zijn. Het plan was destijds om de toenmalige competitieleider het volgende seizoen te gaan assisteren. Helaas is het nooit zo ver gekomen. De competitieleider stopte er mee. Maar omdat ik mij al had aangemeld, vond ik dat ik het toch maar moest gaan proberen. En zo is het begonnen, in februari 2008.

Gelukkig kreeg ik er hulp bij van een andere moeder. Zij en ik zijn samen gestart, en het liep best goed. Helaas is zij aan het eind van dat seizoen gestopt, omdat haar dochter voor een andere vereniging ging spelen. Het seizoen 2008 / 2009 heb ik alleen gedaan en dat viel af en toe niet mee. Gelukkig kreeg ik wel veel hulp van alle ouders, geweldig!

Omdat ik het competitieleiderschap niet alleen wilde uitvoeren, ben ik er in mei 2009 in eerste instantie mee gestopt. Uiteindelijk zijn er tóch twee geweldige mensen opgestaan: Marcel Baumgarten en Rein Gaal. Samen met hen ben ik nu dus nog steeds actief voor onze jeugdcompetitie. Het is erg fijn dat we het werk wat kunnen verdelen, en met elkaar kunnen overleggen. Ik vind dat geweldig om te doen, en kijk ook heel graag naar de wedstrijden tijdens de competitieronden.

Zelf kan ik helaas niet badmintonnen…. Ik heb het wel eens geprobeerd op de donderdagavond in Het Erf, maar ik ben daar duidelijk niet voor in de wieg gelegd! Ik ben trouwens helemaal niet zo sportief en beoefen zelf dan ook geen enkele sport.

Mijn baan biedt voldoende mogelijkheden tot bewegen. Ik heb echt een lopend beroep. Ik werk 20 uur als ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen)-medewerker met lichamelijk gehandicapten in A.C. (Activiteiten Centrum) De Variant, te Steenwijk. Dat betekent dat ik de zorg voor de cliënten op me neem. Die bestaat uit o.a. toilethulp, hulp bij eten en drinken, hulp bij het slapen gaan tussen de middag en het toedienen van medicijnen. Verder zorg ik ook voor het huishoudelijk werk, zoals de koffie zetten, de planten water geven en de was doen.

Naast het vrijwilligerswerk voor de Meppers loop ik ook jaarlijks twee collectes: voor de hersenstichting en de nierstichting. Onlangs ben ik ook begonnen als assistent voor de Breedtetrainingen Noord. Dit zijn trainingen die gegeven worden aan competitiespelende kinderen, die graag vérder willen komen in hun sport. Zij krijgen daar een 2 uur durende intensieve training en leren veel technieken en krijgen o.a. mental coaching. Van de kinderen wordt inzet en discipline verwacht. Deze breedtetrainingen zijn in Ten Boer, Gorredijk, Veendam en Meppel. In Meppel draait deze training al jarenlang erg goed en er zijn uiteraard ook een aantal Meppeler Meppers te vinden. Voor meer informatie over deze extra trainingen: mail, Breedtetraining NBB Noord en Breedtetraining Badminton Trainingen Noord hyves.

Ik hoop nog jarenlang bij de mooie badmintonsport betrokken te blijven. Uiteraard als vrijwilliger, maar zeker ook als ouder aan de kant.

Groeten en tot ziens in één van de sporthallen!
Lisette