Kars en Reinout bedanken Meppers voor Ventoux

← Terug naar overzicht
2013-09-06 01-- kars renout bedankt mont ventoux
Maandagavond 2 september was het dan zo ver: we vertrokken naar Zuid-Frankrijk met het doel om daar de Mont Ventoux te gaan beklimmen. Na een lange busreis van zo’n 17 uur kwamen we aan in een leuk hotel.

Aldus Kars en Reinout. In maart zamelden zij ruim tweehonderd euro in bij spelers en sponsoren tijdens het DPC toernooi in Meppel. Dit geld ging naar STOPHersentumoren en KWF Kankerbestrijding. Lees hun verslag en bedankje.

De eerste paar dagen hebben wij de omgeving verkent, uiteraard op de fiets. Op vrijdag moest het dan gaan gebeuren. We moesten vroeg opstaan om op tijd bij de start te zijn, waarbij de buschauffeur ook nog een poging deed om dit te voorkomen. Na een bijzondere minuut stilte werd het startschot gegeven: nu moest het gaan gebeuren.

Het eerste deel van de klim was relatief goed te doen, de stijgingspercentages waren nog niet zo groot. Dit hield op na een kilometer of 7: vanaf daar werd het echt zwaar. Toch hebben we ons er doorheen weten te slaan door ons niet gek te laten maken en op ons eigen tempo te blijven rijden. Hierbij werden wij ook erg gesteund door het publiek langs de weg. Dit zijn onbekenden, maar toch moedigen zij je aan op weg naar de top, omdat je fietst voor het goede doel. Dat is erg bijzonder. Vooral bij Chalet Reynard en in de laatste kilometer stond veel (onbekend) publiek.

En dan kom je aan op de top. De laatste meters wordt je werkelijk naar boven geschreeuwd. Het is een geweldig gevoel om boven op de top te staan en je dan te realiseren dat je die mythische berg bedwongen hebt en vooral om je dan te realiseren waarvoor je het gedaan hebt. En (gek dat we zijn) hebben we boven op de top geproost met een zelf meegebracht biertje!

Wij willen de Meppeler Meppers en al onze andere sponsoren hartelijk danken voor de steun die zij ons gegeven hebben om deze geweldige dag mede mogelijk te maken!

Reinout en Kars