Kampioenschap DUC voor Meppel Team 1

← Terug naar overzicht

2012-04-19 04 duc team 1 kampioen-Ferrie vertelt hoe hun team dit jaar kampioen werd:
Op maandag 16 april 2012 hadden we de laatste wedstrijd in poule F van de Dorpencompetitie waarvan wij het kampioenschap hebben binnengehaald. We hebben voor die laatste wedstrijd weinig moeite hoeven … (foto’s huldiging)

(… voor we verder gaan met het verhaal van Ferrie, in menu Senioren – Competitie DUC – DUC Competitie 2011/2012 zijn de beide Meppeler teams te volgen…)

vervolg… onze tegenstander (Nieuweroord) kwam niet opdagen omdat ze hun team niet compleet konden krijgen en zij ook geen mogelijkheden zagen voor een andere datum. Zij hebben (ook?) een probleem met een teruglopend ledenaantal en hebben zich nu noodgedwongen ook voor het volgende seizoen terug moeten trekken uit de dorpencompetitie. Op die manier konden wij die avond een symbolische 8-0 overwinning noteren. Jammer, want we hadden er graag voor gespeeld.

We zijn namelijk in de loop van het seizoen alleen maar fanatieker geworden in onze geweldige sport. We werden in de loop van het seizoen steeds gemotiveerder, niet alleen voor de competitiewedstrijden (waar je toch iets meer druk voelt dan op een gewone speelavond), maar ook op de speelavonden. Niet zelden speelden de meesten van ons zowel op de maandag in de Koedijkslanden als op donderdag in de Oosterboer en af en toe daarnaast ook nog op een andere avond in de week voor een uitwedstrijd.
We waren zo fanatiek dat we als team zelfs een keer op een maandagavond naar Nieuweroord zijn afgereisd terwijl we helemaal niet hoefden te spelen…… We hebben er een kop koffie op gedronken, hebben de zaal bekeken (wel belangrijk om van te voren het veld te verkennen en te taxeren hoe het licht valt en of de vloer wel goed is… J) en zijn vervolgens weer naar Meppel afgereisd om alsnog aan de speelavond deel te nemen. Hoezo fanatiek….?

Wat we als team het afgelopen seizoen wel hebben gemerkt is, dat als je maar genoeg speelt, je steeds beter gaat spelen en er (nog meer) plezier in krijgt. Ook het spelen van “echte” wedstrijden doet het spelniveau stijgen, waardoor we in de loop van het seizoen steeds beter zijn gaan presteren en ook meer op elkaar ingespeeld raakten. Dat we er nog lang niet zijn werd wel bewezen tijdens het Slottournooi van de Dorpencompetitie op 10 maart, waar we als team aan hebben deelgenomen. Daar speelden we (in poules) tegen tegenstanders 1 of 2 klassen hoger en dat is meteen “andere koek”. Niet dat we helemaal zijn weggespeeld (we hebben stevig moeten knokken) maar even een setje met 21-5 winnen was absoluut niet aan de orde. Slechts een enkele winstpartij en meestal verloren we, maar hebben wel super lekker gespeeld. Je moet dan wel even wat harder vechten dan normaal, maar het plezier was er niet minder om en we waren dan ook allemaal behoorlijk “total loss”: moe maar voldaan!

Het is daarom maar goed dat we nu promoveren naar een hogere klasse met hopelijk wat meer tegenstand dan dit afgelopen seizoen. Een keer verliezen is dan helemaal niet erg en het nodigt alleen maar uit om de grenzen nog verder te verleggen en te werken aan het verbeteren van de prestaties. Dat je daarbij als team vriendschappelijk met elkaar kunt omgaan, het samen gezellig hebt en steeds weer met plezier de baan opgaat is een absolute voorwaarde om optimaal van de sport te genieten.

Dan nog even “de boekhouding”. De uitslag van de laatste wedstrijd, die dus niet doorging, deed er al niet zo heel veel meer toe omdat we op dat moment al stevig aan kop stonden. We hebben in totaal 83 punten behaald in 12 wedstrijden. Daaraan is te zien dat we het in deze poule niet zo heel moeilijk hebben gehad met een gemiddelde van bijna 7 winstpunten per wedstrijd. De promotie naar poule E is daarmee een feit: op naar het nieuwe seizoen!! We kunnen bijna niet wachten……

Team Meppel 1
Jocelyne, Natasja, Luuk, Jan-Benjamin en Ferrie