Jeugdteam stijgt boven zichzelf uit

← Terug naar overzicht

Nét niet. Het jeugdteam van de Meppeler Meppers is helaas niet doorgedrongen tot de finales van de Nederlandse kampioenschappen voor competitieteams.
Als beste team van Noord-Nederland kwalificeerde de Meppeler Meppers zich voor de Nederlandse kampioenschappen badminton voor competitieteams. In de categorie onder 17 jaar deden Eva Schuten, Mike Vos, Nienke van Gasteren, Niek Jonker en Ramon Doppenberg een gooi naar de nationale titel.

Almere en Venlo
In Wijk bij Duurstede nam het team het in de groepsfase op tegen twee teams: Good Luck uit Belfeld (bij Venlo) en Almere BV. Tegen Good Luck kwam het jeugdteam net tekort: het werd 2-3. “Het was natuurlijk ook even wennen voor ze”, blikt Berry Schuten terug.
Ramon won zijn enkelpartij en Nienke en Eva wonnen de dubbel. “Achteraf gezien waren er kansen.” Zo maakten Mike en Eva er in de mix een spannende driesetter van.
Van Almere verloor het team met 1-4. Ramon en Nienke wonnen hun mix. “Jammer, ze hadden graag naar de finales gewild. Er was toch wel een niveauverschil. Maar ze zijn alle vijf boven zichzelf uitgestoken.”
Uiteindelijk is het totaal geen schande dat ze verloren hebben. Almere werd de kampioen. Het jeugdteam is een ervaring rijker.