Impact nieuwe coronamaatregelen op badminton

← Terug naar overzicht

Woensdag 14 oktober, 

Naar aanleiding van de persconferentie van gisteren gelden er vanaf nu voor de sportwereld nieuwe maatregelen om het coronavirus in te dammen. Dit heeft ook een flinke impact op badmintonnend Nederland. Hieronder leggen we uit wat de nieuwe maatregelen inhouden en wat dit concreet voor ons betekent.

Jeugd
Voor de jeugd is er nagenoeg geen beperking. Kinderen tot en met 17 jaar mogen badmintonnen, ook in teamverband. De junioren kunnen dus blijven trainen. Alleen competitiespelen is niet mogelijk.

Volwassenen
Iedereen vanaf achttien jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Badminton wordt niet tot de teamsporten gerekend, maar de 1,5 meter moet binnen de sport wel worden gehandhaafd. Dit komt er op neer dat er geen dubbels gespeeld mogen worden, maar voor de senioren wel een single-training kan worden verzorgd met als maximum 30 personen (inclusief jeugdspelers) in de sporthal.

Concreet betekent dit dat er op donderdagavond 12 personen tegelijk op de 6 banen kunnen trainen. Als er meer personen zijn zal worden gerouleerd. Trainer Gijs Breedveld zal e.e.a. in goede banen leiden. Op maandagavond kunnen we op 6 (of 9) banen enkelspel spelen met ons bekende afhangsysteem.

Competitie
De Bonds- en DUC competities zijn met ingang van vandaag voor minimaal vier weken stil gelegd. Op een later moment zal worden bekeken wanneer de speelrondes worden ingehaald. Meer info hierover volgt.

Gebruiksvoorwaarden binnensportsportaccommodaties

Kleedkamers en douches blijven dicht. De kleedkamers van de gemeentelijke binnensportaccommodaties die nu worden gebruikt als wachtruimte (dus niet om om te kleden), mogen nog steeds hiervoor worden gebruikt. Elke kleedkamer mag echter door max. 4 personen tegelijkertijd worden gebruikt en de 1,5 meter moet worden gehanteerd. De kleedkamers dienen als wachtruimte, om kruising van sporters in de binnensportaccommodaties zoveel als mogelijk te voorkomen. Het dringende advies is om vanaf 13 jaar in de gemeentelijke binnensportaccommodaties een mondkapje te dragen voorafgaand en na het sporten.  

Naast bovenstaande regels gelden uiteraard nog steeds de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen met betrekking tot COVID-19, zoals bijv. thuis blijven bij klachten.

Tot slot
We verwachten we in de loop van de week nog eventuele nuancering en verduidelijking van de regels. Mocht dit ook betrekking hebben op ons, dan informeren we jullie daar uiteraard over. Tot die tijd vragen we iedereen om in de geest van de regels te handelen en gezondheidsrisico’s zo veel mogelijk te vermijden.

Het is helaas een roerige tijd, help elkaar, steun elkaar en respecteer elkaar!

 

Met vriendelijke groeten,

Bestuur Badminton Club Meppeler Meppers