Hoe gaat het met J2

← Terug naar overzicht
Op zondag 28 oktober moest J2 voor de tweede keer deze competitie afreizen naar Hoogezand-Sappemeer. Eind september bleek Bahosa J5 duidelijk een maatje te groot voor ons competitieteam, dus het was spannend hoe het dit keer zou gaan.

Bij de eerste wedstrijd in Hoogezand was het een drukte van belang: er speelden drie teams tegelijk. Deze keer was het een stuk rustiger, want er was maar één team van Bahosa dat thuis moest spelen.

Darian, Maré, Daan en Andries moesten het nu opnemen tegen Bahosa J6. En gelukkig maakte dat verschil. Er waren weer veel leuke partijtjes, met soms prachtige rally’s en aan het einde van de ochtend konden de Meppeler Meppers naar huis terugkeren met een 6-2 overwinning op zak!

Op zaterdag 3 november kwam team J2 van badmintonvereniging Griffioen uit Wolvega op bezoek in Meppel. Het was een drukte van belang in de sporthal Het Erf, maar dat kwam omdat ook de collega’s uit Nijeveen hier deze zaterdag hun competitieduels afwerkten.

Het team van Griffioen bleek een geduchte tegenstander. In de kleedkamer werd gefluisterd dat sommige spelers ook trainen bij de Badminton Academy. Maar ons team, dat bestond uit Andries, Darian, Max, Yorick en Sander, bood moedig weerstand! Voor Sander was het extra spannend: na een langdurige blessureperiode kon hij voor het eerst weer een wedstrijd meespelen.

Ondanks de sterke tegenstander werd er door de Meppeler Meppers dapper gestreden. Ook al kwam Griffioen snel op voorsprong, ze moesten wel vechten voor hun punten! Uiteindelijk bleef de teller staan op 6-2 voor de bezoekers, maar de Meppeler Meppers konden ook met opgeheven hoofd de sporthal verlaten, want ze hadden zich kranig geweerd en dat had diverse spannende rally’s en wedstrijden opgeleverd.

Chris van der Wolff

Volg de teams via menu Jeugd – Competitie – Competitie 2012/2013