Herman Rozema neemt afscheid van bestuur. Dankjewel Herman!

← Terug naar overzicht

Herman Rozema heeft dinsdag, tijdens de algemene ledenvergadering, afscheid genomen van het bestuur van de Meppeler Meppers. Hij heeft net geen 25 jaar in het bestuur van de badmintonvereniging gezeten.

“Het heeft vooral te maken dat ik zelf niet meer speel.” Zelf werd hij in 1989 lid van de vereniging, waarna hij zich in 1996 bij het bestuur toevoegde. Vanwege een blessure kon hij de laatste jaren zelf niet meer spelen.

“In de jaren tachtig was badmintonclub Meppeler Meppers een toonaangevende vereniging in het Noorden qua competitieprestaties op topniveau”, kijkt het met tevredenheid terug. “Dat is het nu niet meer zo, maar zeker nog wel als vereniging met veel betrokkenheid, gezelligheid en activiteiten georganiseerd door de vrijwilligers. En dat maakt de vereniging zo mooi.”

Rozema pikt er een voorbeeld uit en noemt het spelen met spelers van Vanboeijen, mensen met een verstandelijke beperking. Al zestien jaar speelt een aantal vaste vrijwilligers elke week een uur badminton met ze. “Ik ben er best trots op dat onze vereniging dat al zo lang doet.”

Voor zijn diensten werd Rozema onlangs verrast door voorzitter Hans Musch en penningmeester Rob van Listenburg met een bos bloemen. Musch: “Omdat dit online niet kan en we je toch iets willen aanbieden namens bestuur en leden.” Hij beschouwt hem als zijn rechterhand in het bestuur. “Hij behoede ons voor een aantal kleine foutjes en tekortkomingen. Hij hield het bestuur scherp.”

Het echte afscheid komt nog een keer in betere tijden. Intussen komt hij toch nog wel eens kijken bij de club. Rozema: “Het is zo’n leuk spelletje”.