Herman Rozema: Mijn herinneringen bij de Meppers

← Terug naar overzicht

Zaterdagmiddag ging de bel en even later stonden opeens Hans en Rob van voor mijn neus, met een enorme bos bloemen. De reden was duidelijk, op de Algemene Ledenvergadering zou ik afscheid nemen van het bestuur.

Hans: “Omdat dit online niet kan en we je toch iets willen aanbieden namens bestuur en leden.” Op de bedankkaart (met mooie woorden, dank jullie wel) staat dat het echte afscheid nog zal volgen in betere tijden. (Gelukkig)

Een paar dagen later logde ik thuis dan in voor de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Dit in plaats van de gebruikelijke gang naar de Boerhoorn. Ik dacht terug aan hoe ik mij in 1996 in zo’n ledenvergadering bij het bestuur mocht voegen, hoeveel er in de vereniging intussen is gebeurd en hoe bijzonder het is om dat mee te maken.

Ik heb het vaker gezegd, in de jaren tachtig was badmintonclub Meppeler Meppers een toonaangevende vereniging in het Noorden. Dat zijn we misschien niet meer in de zin van competitieprestaties op topniveau, maar zeker nog wel als vereniging met veel betrokkenheid, gezelligheid en veel activiteiten georganiseerd door de vrijwilligers. En dat maakt het zo leuk!

Zomaar een paar herinneringen.

Afhangen

Toen ik in 1989 lid werd, speelden we in sporthal Koedijkslanden tot laat in de avond. Je moest altijd afhangen en meestal moest je weer twintig minuten wachten voor de volgende beurt en zelfs twee keer twintig minuten wachten kwam voor.

Internationale ABC toernooien

Buitenlandse spelers logeerden zo’n weekend dan bij leden. Zaterdagavond gingen ze uit in Meppel, tot diep in de nacht. Het was een wonder hoe ze de volgende dag toch goede prestaties konden neerzetten. Als dank kreeg ik van een Berlijnse badmintonner een paar originele brokken van de Berlijnse muur die een paar jaar daarvoor was gevallen.

Vanboeijen

Al 16 jaar speelt een aantal vaste vrijwilligers elke week een uur badminton tot plezier van de spelers van Vanboeijen en van de Meppers zelf. Ik ben er best trots op dat onze vereniging dat al zo lang doet.

Finales voor Europese landenteams

Twee maal zijn we met een flink aantal jeugdleden naar de finales voor Europese landenteams in Zwolle geweest. Het was echt geweldig om zo’n sfeer, spektakel en niveau mee te maken.

Vrijwilliger van het jaar

Dit succesvolle initiatief van Hans, die daarmee ook de rest van het bestuur compleet verraste tijdens het eerste Kerst-Oud-Nieuw toernooi, is nog steeds een prachtige traditie die recht doet aan het begrip vrijwilliger.

Sportlessen op scholen

Hoeveel verenigingen kunnen zeggen dat ze op enig moment een kleine tien leden bereid vonden om door-de-week trainingen te verzorgen in basisscholen (en daarvoor dus vaak verlof nemen)? Het zegt iets over de saamhorigheid, betrokkenheid en gezelligheid binnen onze vereniging.

Website en kranten

Voor mij een rode draad. In eerste instantie naast, en later als vervanging van het clubblad “de Mep”. Wow, wat was dat veel werk. Ook nog toen we een nieuwe website kregen onder Joomla. Fijn dat Quido hem later opnieuw bouwde (WordPress?) en als webmaster de site in de lucht houdt Sindsdien hoef ik alleen maar alle inhoud aan te leveren (Quido, bedankt).

En leuk is te melden dat eigenlijk al onze ingezonden artikelen werden geplaatst in met name de Meppeler Courant en tegenwoordig in alle digitale media. We hebben heel wat in de krant gestaan.

Ach, er zijn nog zoveel meer voorbeelden van activiteiten.

De Ouder-kind toernooien en veel andere jeugdactiviteiten zoals met Sinterklaas chocoladetaartjes opmaken, speurtocht met pannenkoeken en natuurlijk Pyjama badminton, een hele avond en nacht in de sporthal… dat maak je toch nooit mee?

Clinics (broers Arless & Dennis Tjin Asjoe, Mia Audina, Imke van der Aar), jaarlijkse BBQ, Blacklight badminton, …

Afronding

Dan komt er op enig toch een tijd om afscheid te nemen van bestuur, website en de andere activiteiten. Ik mis de dagelijkse persoonlijke feeling en betrokkenheid “op het veld” en dan  wordt het steeds lastiger om de artikelen voor de website en de media te schrijven. Tijd dat anderen dat nieuw leven inblazen met fris enthousiasme en nieuwe ideeën.

Het echte afscheid wil ik graag nog een keer doen in betere tijden. Intussen kom ik ook nog wel eens kijken want “Het is zo’n leuk spelletje!”.

Ik wil iedereen bedanken voor de mooie tijd die ik in de vereniging heb meegemaakt en dan vooral het samen doen! Het was mij een waar genoegen 😊.

Herman Rozema