Herman Rozema – Bestuurslid

← Terug naar overzicht

Deze keer mag ik deze rubriek vullen om iets over mijzelf te vertellen. Als bestuurslid Algemene zaken hou ik me met algemene zaken bezig (lekker vaag), met name met PR en met de website.

Hoe ben ik in aanraking gekomen met badminton?
In mijn HTS-periode in Zwolle maakte ik in 1977 kennis met badminton en dat enthousiasme is nooit meer overgegaan. Toen ik in Schiedam werk vond als engineer bij de Vereenigde Glasfabrieken, vond ik in Maassluis een badmintonvereniging waar ik competitie ging spelen.
Het werk was heel erg leuk, maar we wilden toch weer terug naar onze roots en zo kwam ik in 1989 terecht bij Gist-brocades (later Yamanouchi en nu Astellas) in Meppel. Eén van de eerste activiteiten na de verhuizing was het vinden van een badmintonvereniging en zo kwam ik al snel terecht bij de Meppers. De vereniging maakte hoogtijdagen mee (toen ruim over de 200 leden). Ik herinner me nog dat het heel normaal was dat je op speelavonden steeds 20 minuten moest wachten voor je volgende beurt (en soms zelfs 40 minuten). En ook ging ik weer competitie spelen.

Wat vind ik leuk aan badminton?
Het is zo’n heerlijk gevoel om de shuttle goed te raken en hem naar de andere kant te klappen, maar ook om je tegenstander af te troeven met slim spel en hem alle kanten op te sturen. En als die tegenstander dat dan ook met jou doet, kun je er hélemaal voor gaan en al je energie er in kwijt raken. En als je dan merkt dat ook je tegenstander er lol in heeft en er wederzijdse waardering is, dan is mijn dag weer helemaal goed. Het is gewoon zóóó’n leuk spelletje…
Na een derde knieoperatie in 1998 ging de revalidatie zo slecht, dat ik besloot om te stoppen met actief spelen, geen leuke beslissing. Omdat Mart net begon met badmintonnen bleef ik wel actief in de vereniging.

Welke functie vervul ik bij Meppers?
In 1996 vroegen ze me om als secretaris in het betuur te komen. Wat ben ik blij dat ze dat toen hebben gedaan (zelf was ik niet op het idee gekomen me voor zoiets op te geven). Nooit gerealiseerd  hoe leuk het is om actief te zijn in een commissie of bestuur. Er komt nog heel wat bij kijken achter de schermen om te zorgen dat alle delen in de vereniging goed lopen. Je leert er heel veel, maakt veel mee en het gevoel dat ook met zijn allen te doen is echt heel leuk, zeker als je ziet wat er dan allemaal gebeurt en wat je met elkaar bereikt. De nieuwe sportzaal Het Erf werd in gebruik genomen, het jeugdbeleid kreeg een nieuwe impuls (met op een gegeven moment een honderdste jeugdlid), voor het eerst een shirtsponsor, een spetterende Beta clinic door Dennis en Arless Tjin-Ashoe enz. In 2004 stopte ik na acht geweldige en intensieve jaren als secretaris, maar bleef wel actief in de vereniging.

Vervolgens blijkt dat het ook ècht leuk is om je kinderen en hun teams te volgen en te begeleiden. En dan is het naast het veld soms nog wel spannender dan erin.

In 2008 stapte ik weer in het bestuur als Algemeen bestuurslid, met name voor PR (Public Relations) en voor de website. Afgelopen jaar hebben we de website een facelift (laten) geven en veel energie gestopt in het opnieuw vullen van de site. Met ieder zijn inbreng is de website nu hét communicatiemiddel van de vereniging.
Verder verzorg ik de berichten naar de media zoals de Meppeler Courant en de Kabelkrant (NieuwsTV). Bijna altijd wordt ons ingezonden stuk opgenomen in de Meppeer Courant, regelmatig ook met een foto van de fotograaf of onze eigen foto. Ook op de Kabelkrant zijn we vaak te zien.

Partner en kinderen?
Ik ben getrouwd met Akke en wij hebben twee zoons, Mart en Kars. Mart heeft tot afgelopen seizoen (competitie)badminton gespeeld bij de Meppers en doet dat nu in Enschede waar hij studeert. Ook Kars  is al lang lid van de vereniging, heeft competitie gespeeld en helpt nu ook bij trainingen op de donderdag.

Werk
Ik werk in Meppel bij Astellas (voormalig Yamanouchi, voormalig Gist-brocades). Astellas produceert medicijnen die alleen op doktersrecept verkrijgbaar zijn. Ik ben heel lang projectleider geweest voor allerlei (met name) technische projecten, ben daarna in de Validatie afdeling actief geweest en ben nu Documentatiebeheerder van de Technische afdeling.

Andere sporten
Kanoën vind ik heel mooi, met name in de Wieden is het prachtig kanoën. En sinds een paar jaar heb een mountainbike en dat blijkt toch ook een leuke sport te zijn (en je zit sneller op je mountainbike dan dat je in je kano zit).

Hobby’s
Ik heb geen opmerkelijke hobby’s, ik hou veel van muziek.

Herman Rozema