Hele expositie bij Oud Meppel over onze vereniging!

← Terug naar overzicht

Bij Oud Meppel is een expositie over onze vereniging geopend. Wisten jullie bijvoorbeeld dat er Russen bij ons zouden spelen, maar dat het uiteindelijk op het laatste moment niet is doorgegaan?

In de expositie zijn veel foto’s te zien, van het begin van de vereniging tot en met het heden. “We hebben vijf vitrines volstaan met historisch materiaal”, vult Dinie Bakker, namens Oud Meppel aan. Het gaat bijvoorbeeld om het allereerste clubblad en de officiële papieren voor het aanmelden bij de landelijke sportbond.

En er zijn verhalen opgetekend, zoals over de buitenlandse spelers die bij de club zaten. Zo leer je bij de expositie hoe het nu eigenlijk zat met de Russen, maar dat er ook Duitsers en Denen bij ons hebben gespeeld. En er is natuurlijk aandacht voor het feit dat we op landelijk niveau competitie speelden.

Het idee voor een tentoonstelling over de Meppeler Meppers kwam vorig jaar bij Oud Meppel opzetten. Tijdens de viering van het 50-jarig bestaan. Een delegatie van Oud Meppel was toen aanwezig, omdat Gerrit Reinink een lintje kreeg. Behalve dat hij het eerste lid is van de vereniging, is hij ook 20 jaar actief geweest als vrijwilliger voor Oud Meppel.

De expositie is vanaf 7 april tot en met 8 juli te bezichtigen op donderdag-, vrijdag-, zaterdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur aan de Sluisgracht 21 in Meppel.