Hans Musch, voorzitter

← Terug naar overzicht

Dan is het nu de beurt aan Hans Musch. Leer hem beter kennen en laat je verrassen.

Even voorstellen…..Hans Musch, geboren zo´n 55 jaar geleden in die mooie stad achter de duinen, de hofstad, ’s-Gravenhage.

Na het verplichte schooldeel begonnen aan de Pabo, maar niet helemaal afgemaakt, die kinderen waren toch niet zo makkelijk als ik dacht. Een tijdje hospik geweest in militaire dienst en hier opgeleid tot operatiehulpje en dit een jaartje gedaan in een Haags ziekenhuis.

Mijn sport was toen korfballen en hier leerde ik Joke kennen. Een gemengde sport heeft zo zijn voordelen. In 1979 zijn wij nog lekker ouderwets getrouwd en toen ook verhuist naar Meppel. Ons eerste stulpje was een mooie nieuwe woning in de Merelstraat.

Ik werkte toen eerst een tijdje bij Wehkamp in Zwolle en vanaf 1980 bij Huisman-Vuga aan het Zuideinde in Meppel. Sportief zijn we beiden actief geworden bij korfbalvereniging Meko´74.

Een paar jaar later kwamen er kinderen, twee zonen. Die zijn ondertussen alweer het huis uit en de oudste is onlangs vader geworden van een mooie dochter en ben ik nu dus opa, wel even wennen hoor. Onze jongste zoon is ook een sportieveling, een zwemmer die ook aan diverse NK´s heeft meegedaan en nu leraar lichamelijk opvoeding is aan een middelbare school in het westen van het land.

In 1990 zijn we verhuisd naar het Haverstuk en ben ik van Huisman overgestapt naar Brink kantoormeubelen in Staphorst. Dit was toen een nieuw bedrijf naast de bekende trekhaken en luchtverwarming divisies van Brink. Ondertussen zit ik hier al bijna 20 jaar en heb ik veel functies vervuld, maar meestal in de commercie. Op dit moment bewerk ik klanten in noord Nederland waaronder kantoren, scholen en zorgcentra.

Bij Meko ´74 ben ik sportief tot eind negentiger jaren actief geweest als speler, trainer, scheidsrechter, bestuurslid en voorzitter. Op een gegeven wil je wel eens wat anders en leek badminton mij ook wel leuk. Op maandagavond heb ik toen een paar jaar recreatief gespeeld tot een hernia moeilijk ging doen. Gelukkig liep dat goed af en kon ik weer gaan sporten. Ik ben toen op de donderdag als recreant gaan spelen. Dat doe ik nog steeds met veel plezier.

Begin 2009 heb ik het voorzitterschap van de Meppeler Meppers op me genomen. Tot op heden heb ik daar veel voldoening van. Het is leuk om met de andere bestuur- en commissieleden, die de club ook een warm hart toedragen, de schouders eronder te zetten om de jeugdleden, recreanten en sporters-overdag de mogelijkheid te bieden lekker actief te kunnen zijn. Daarnaast ontmoet je ook veel andere mensen die dezelfde passie hebben en dat is goed voor je sociale contacten. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen naast je dagelijkse werk iets te doen dat afleiding biedt en waaruit je weer energie put.

Naast het badmintonnen doe ik nog vrijwilligers werk bij verpleeghuis Reggersoord. Hier ben ik chauffeur op de invalidenbus en breng bewoners in de weekenden naar familie, vakantiebestemming of waar ze maar heen willen. Dat doe ik 1 weekend per maand. Als er nog tijd overblijft mag ik graag een spannende thriller lezen, als het mooi weer is een stukje fietsen of gewoon eens even lekker in de tuin liggen en een oogje dicht doen. Wat actiever opa zijn komt daar binnenkort ook nog bij maar dat zal ook nog wel lukken.

Hans Musch