Gerrit Reinink Vrijwilliger van het jaar

← Terug naar overzicht

Na afloop van het Kersttoernooi werd bekendgemaakt wie de vrijwilliger van het jaar 2016 is geworden, Gerrit Reinink, lid van het eerste uur en organisator van Badminton Overdag.

Het Kersttoernooi is inmiddels een jaarlijks gebeuren waarbij naast sportiviteit vooral gezelligheid de boventoon voert. Deze keer niet verdeeld over twee maandagen omdat de dagen dit jaar ongelukkig uitkwamen. Na het nemen van de clubfoto werd er gestreden om de punten.

Het hoogtepunt van de avond vond plaats tijdens de afsluitende hapjes en borrel. Direct na de uitreiking van de prijzen werd bekend gemaakt wie de titel “Vrijwilliger van het jaar” had gewonnen.

Initiatiefnemer van deze wisselbokaal, Hans Musch, memoreerde de activiteiten van Gerrit die al betrokken was bij de oprichting van de club in 1970. Daarna was hij vooral de trekker voor de evenementen voor de recreatieve spelers zoals het organiseren van toernooien. Het clubblad werd vele jaren door hem gerund, in het begin nog letterlijk met ouderwets knippen en plakken en stencilen. En altijd kon er een beroep op hem worden gedaan zoals bij onderdak van de buitenlandse gasten bij de internationale toernooien in Meppel.

De laatste jaren is hij de regelaar voor Badminton Overdag, waar je zonder lid van de vereniging te hoeven worden, elke maandagmiddag kunt komen badmintonnen in de Koedijkslanden. Zoals hij zelf zei, “Het is een echte vriendenclub geworden.”

Terecht ging de waardering van Vrijwilliger van het jaar naar hem, als opvolger van Kars en Bianca, waarbij het in dit geval ook gezien kan worden als een soort oeuvreprijs.