Frieda Meppeler van het jaar?

← Terug naar overzicht

Frieda Veenman is genomineerd voor Meppeler van het jaar 2011. Ons oudste actieve lid (82) is nog actief in van alles. Lees uit het Nieuwsarchief nog eens “Frieda 80” en “Lintje Frieda Veenman”. Lees meer over haar nominatie op meppelervanhetjaar.nl. Je kunt daar ook op haar stemmen.

Vijf nominaties Meppeler van het Jaar

Meppeler Courant zet verkiezing voort

De winnaar is automatisch de voorzitter van de jury van de daaropvolgende verkiezing. De jury bestaat verder uit Elly Bakker, Joke de Jong, Danny Pol en Ton Henzen. De verkiezing is oorspronkelijk een initiatief van de Businessclub Meppel in samenwerking met de Meppeler Courant. De Businessclub richt zich inmiddels op andere activiteiten. De Meppeler Courant heeft de verkiezing voortgezet.

De bekendmaking vindt op vrijdagmiddag 16 december plaats in het bedrijfsrestaurant van Koninklijke Boom Uitgevers aan de Stationsweg 66.

Frieda Veenman

Vele decennia vrijwilligerswerk, vaak op de achtergrond, bleef uiteindelijk niet onopgemerkt. Frieda Felicia Veenman-Barentz werd voorgedragen voor een koninklijke onderscheiding. Ze had de lokale pers wel eens gehaald voor haar sportieve verrichtingen. De tijd kreeg maar geen vat op haar atletische lichaam. Ze tennist wekelijks en maakt ook nog steeds deel uit van het nationale gezelschap van Introdans uit Arnhem.

In die rol van danseres werd ze begin dit jaar benaderd om een optreden te mogen verzorgen op het Bevrijdingsconcert in Amsterdam waar koningin Beatrix altijd eregast is. Frieda werd voorafgaande aan de uitvoering aan de koningin voorgesteld. Zo trad zij ongewild in de landelijke publiciteit: rechtstreeks op tv.

In 2010 werd ze lid in de orde van Oranje-Nassau, omdat Frieda zich al vanaf 1964 inzet als vrijwilliger bij de tennisvereniging MLTC. Bij het klassiek ballet helpt zij kinderen en ondersteunt hen bij uitvoeringen. Velen herinneren haar nu in het hele land als de oudere prima donna die voor de koningin zeer gracieus danste.