Finaledag Europacup en SL2 diploma’s in Zwolle

← Terug naar overzicht

Met 22 leden (jeugd en ouders) hebben wij de finaledag van het Europa Cup voor landskampioenen op 27 juni in Zwolle bijgewoond. Spetterend badminton op hoog niveau met geweldige ontladingen.
Tevens werden de sportleiderdiploma’s uitgereikt aan Roel en Kars. Foto’s

Het toernooi in de ZBC-hallen in Zwolle was 23 juni al begonnen. Na de poules (beide Nederlandse clubs VELO en Van Zuiderveld presteerden goed maar werden geen poulewinnaar), werd er volgens het afvalsysteem gepeeld met als finaledag zondag de 27e. We hebben een spectaculaire strijd gezien tussen titelverdediger Favorit-Ramenskoe uit Rusland en BC Saarbrücken uit Duitsland (best of 7). Na de mix, twee singles en twee dubbels stond het 3-2 voor de Duitse club. De partij tussen de tweede heren werd beslist in een derde set met een zeer spannend slot met matchpoints voor beiden. De ontlading was er toen Marcel Reuter het winnende punt (23-21) maakte en de Duitse ploeg dus met 4-2 won. (zie toernooi.nl)

Tevens werden de sportleiderdiploma’s uitgereikt. Roel de Wolf en Kars Rozema kregen hun SL2 diploma uitgereikt door Jan-Willem de Man (Opleidingen) en Rob Ridder (Voorzitter) van Badminton Nederland. Daarnaast werden er nog meer SL2 diploma’s uitgereikt, evenals SL3 en zelfs een SL4 diploma.

In het fotoalbum behalve eigen foto’s, een impressie van de series die op de sites staan van Alex van Zaanen en van Rene Lagerwaard. Prachtige actie- en sfeerfoto’s.

Op de site van Alex van Zaanen staan heel erg ontzettend veel foto’s, hij kan blijkbaar geen keuze maken welke te plaatsen en welke niet).
Rene Lagerwaard beperkt zich beter en onderscheidt zich met foto’s waarin de emoties mooi in beeld worden gebracht.

O ja, laat via het gastenboek even weten hoe je het vond…

 

Herman Rozema