Eerste DUC-team kampioen

← Terug naar overzicht

Het is toch weer gelukt. Ferrie, Quido, Jocelyne, Natasja en Stefan zijn voor het tweede jaar op rij kampioen geworden in de DUC-competitie.

Het zal erom spannen. Met nog twee wedstrijden te gaan staat het eerste DUC-team tweede. Enige voordeel is dat Zuidwolde, de leider, een wedstrijd meer heeft gespeeld. Aan de andere kant: Balkbrug – dat voor zeer spannende wedstrijden zorgt tegen Meppel – heeft een wedstrijd minder gespeeld en staat onder Meppel.

De taak voor het team is winnen. Winnen met zo weinig mogelijk puntenverlies. Staphorst is als eerste aan de beurt. Klinkende cijfers: 7 – 1. De laatste wedstrijd is in Hoogeveen. Opnieuw winst, maar nipt. De eindstand is 5 – 3. En dan is het afwachten op wat Balkbrug gaat doen. Als die ploeg alles met 8 – 0 wint is het kampioenschap weg.

Vanwege de handgeschreven standen die Hille schrijft, blijft het lang onbekend wat Balkbrug heeft gedaan. Maandag 9 mei is het dan zover. Ferrie, Quido, Jocelyne, Natasja en Stefan worden gehuldigd en krijgen een bloemetje. Uiteindelijk blijkt die stress nergens voor nodig geweest. Zeven punten is het verschil met de runner-up in de poule. Dus eigenlijk had Quido – degene die steeds erop wees met hoeveel punten we de laatste partijen minimaal moesten winnen – zich niet zo hoeven uit te sloven om zijn wedstrijden te winnen.


DUC eindstand 2016