DUC team 2 kampioen

← Terug naar overzicht

DUC team 2 kampioen. Dit ondanks dat ze net naar deze poule waren gepromoveerd en ondanks de lange blessure van Ingrid, maar met hulp van Duitse invalster Linda en van Els. Meppeler DUC teams

Het seizoen 2016-2017 was spannend voor het team 2, bestaande uit Ingrid, Joke, Arno en Edwin. Uit poule E zijn wij verschoven naar Poule D. Dit hield in dat wij wat extra wedstrijden moesten spelen, maar ach, dat kunnen wij wel.

Begin is altijd moeilijk, maar het ging bij ons gelijk al goed. Tot na de tweede wedstrijd, toen viel onze speelster Ingrid met een behoorlijke blessure uit. Zoals iedereen wel weet is het “vrouwelijk schoon” niet ruim aanwezig bij de Meppers dus een probleempje. In de tussentijd was een Duitse stageloopster uit Leipzig lid geworden van onze club. Linda Schmidt was bereid voor Ingrid in te vallen zolang zij geblesseerd was.

Na twee wedstrijden voelde Linda zich al snel thuis in ons team en trainde twee maal in de week. Haar Nederlands liet haar soms in de steek, maar de hulp was dichtbij. Elke week werden de punten binnen gehaald en wij werden steeds beter, niet overdreven hoor! Helaas duurde de blessure van Ingrid lang dus heeft Linda tot en met 22 februari de wedstrijden meegespeeld. Op 2 maart hebben wij na een etentje afscheid van haar genomen, met enigszins rode ogen.

Ingrid was ondertussen weer in training en heeft, samen met Els, afwisselend de laatste wedstrijden uitgespeeld.
Onze laatste wedstrijd tegen Steenwijk 2 hebben wij afgesloten met 7-1. Het totaal aantal punten is 87 voor en 27 tegen (ruim voldoende om Nijeveen en Smash Hoogeveen achter ons te houden). FANTASTISCH toch!
Na afloop ontvingen wij van Hans een lenteboeket om alvast in de sfeer te raken.

In het weekend van 28 april tot en met 1 mei gaan wij met het team en Linda een drankje drinken om op ons kampioenschap te proosten.
Dit seizoen was voor ons reuze. Gezellig, leuk en het onderlinge contact was uitstekend.
Misschien promoveren wij naar Poule C, altijd een verrassing, en hopen dat het dan ook zo succesvol wordt.
Nu rustig uittrainen en gaan genieten van de komende zomer.

Joke Musch