DUC jeugdtoernooi volle bak

← Terug naar overzicht

Zaterdag 1 april deden zestig jeugdige badmintonners, afkomstig van negen verenigingen uit deze regio, mee aan ons badmintontoernooi. Foto’s Henk van Hien

Het toernooi startte met de warming-up verzorgd door Denyce en Annika. Soepel deden ze de oefeningen voor en vlot deden de andere 58 deelnemers hen na. Warming-up missie geslaagd. Maar daar kwamen de spelers natuurlijk niet speciaal voor.

Tijdens de warming-up had de wedstrijdtafel de poules nog snel aangepast omdat een aantal spelers ontbraken. Maar daar hadden de spelers natuurlijk geen boodschap aan, ze wilden spelen. En dat gebeurde dan ook, verdeeld over zes poules, ingedeeld naar sterkte, bonden ze de strijd met elkaar aan. Bij de poules van de jongere spelers telden vrijwilligers van de vereniging, de oudere spelers regelden onderling de tellers, en dat ging prima.

Na de laatste partij om kwart over twaalf was de wedstrijdtafel druk met het verwerken van de resultaten, reden voor veel deelnemers (en ouders) om nog lekker even een shuttletje te slaan.

Bij de prijsuitreiking leek het er even op dat er wat was mis gegaan met de prijzen, maar de kinderen hadden deze 1 april grap vlot door. Na het uitreiken van de bekers en natuurlijk het nemen van de foto’s van de winnaars kon iedereen naar huis.

Het toernooi was mede zo goed bezet omdat er heel veel Meppers mee deden, TOP. Voor een aantal spelers was dit een eerste kennismaking met de sport in toernooivorm. Hopelijk niet de laatste.

De toernooicommissie kan terugkijken op een prima verlopen dag.

Het aantal activiteiten is de laatste jaren aardig toegenomen. Leuk om in zo’n actieve vereniging dit soort dingen met elkaar te organiseren waarbij het elke keer weer lukt om voldoende vrijwilligers te krijgen.

Behalve de toernooicommissie, bedanken we ook de tellers, fotograaf Henk van Hien en Denyce en Annika.

Toernooicommissie

Kars Rozema
Quido van Hien
Suzanne Lippold
Anoeska Dambrink
Herman Rozema

Uitslagen

Poule 1

 1. Marin Steenbergen (Staphorst)
 2. Jesper Veldman (Appelscha)
 3. Myrthe Bijker (Nijeveen)

Poule 2

 1. Luuk Wassenaar (Griffioen, Wolvega)
 2. Annelien Pit (Griffioen, Wolvega)
 3. Eva Schuten (Meppeler Meppers)

Poule 3

 1. Kimberley Middelkoop (Meppeler Meppers)
 2. Jef van der Walle (Appelscha)
 3. Hilde Schaafsma (Slagen, Zuidwolde)

Poule 4

 1. Jesse Leurink (Slagen, Zuidwolde)
 2. Daniël Hofstede (IJGV, IJsselmuiden)
 3. Kyran Steenbergen (Staphorst)

Poule 5

 1. Xandra Hommes (Meppeler Meppers)
 2. Maud Russchen (Ruinen)
 3. Jorrit Cnossen (Griffioen, Wolvega)

Poule 6

 1. Rowan Sikkema (Appelscha)
 2. Yoeri Smink (Griffioen, Wolvega)
 3. Willemijn de Jong (Ruinen)