DUC jeugdtoernooi kent alleen maar winnaars

← Terug naar overzicht

Traditiegetrouw organiseren de Meppeler Meppers in januari een toernooi voor aanstormende jeugd met geen of weinig competitie ervaring. De 72 jeugdspelers maakten er een leuke sportieve ochtend van. Foto’s

 

 

Het toernooi maakt onderdeel uit van het zogenaamde Dorpen Uitwisselingscircuit (DUC), waaraan diverse verenigingen uit de regio aan deelnemen. Zaterdag 29 januari was het dus onze beurt.

De dagen ervoor was er nog verwarring omdat bleek dat we in sporthal Koedijkslanden zouden spelen, terwijl iedereen er automatisch van was uitgegaan dat weer in Het Erf zouden spelen.

In sporthal de Koedijkslanden deden de 72 kinderen mee in de leeftijd van 7 tot 17 jaar van verenigingen uit Nijeveen, Oldemarkt, Staphorst, Wolvega, Dwingeloo, Genemuiden, Ruinen, IJsselmuiden, Ens en Nieuwleusen.
Er werd gestreden in zes poules waarin de jeugd was ingedeeld op leeftijd en niveau. Er werden steeds mixen van dertien minuten gespeeld met iedere keer andere partner uit de poule. Door het mixprincipe ontstonden er vaak spannende wedstrijden waarin tot de laatste seconde sportief gestreden werd om ieder punt.
Voor iedere poule waren een bronzen, zilveren en gouden plak te winnen. Iedereen ging vervolgens huiswaarts met een herinnering in de vorm van een vaantje.

Gerrit Smink

Uitslagen

Poule 1 (7-10 jaar)
1.Yorick Molema (Meppel)
2. Iris Wanders (Zuidwolde)
3. Rozan Hoekstra (Dwingeloo)

Poule 2 (7-11 jaar)
1. Natasja de Jong (Oldemarkt)
2. Yanaika Dolstra (Wolvega)
3. Lianda Robaart (Nijeveen)

Poule 3 (11 jaar)
1.Erick bekendam (Genemuiden)
2. Daniël Mulder (Wolvega)
3. Emma van Berkel (Meppel)

Poule 4 (11-13 jaar)
1. Dennis de Graaf (IJsselmuiden)
2. Dick Batterink (Meppel)
3. Christian Meuleman (IJsselmuiden)

Poule 5 (12-14 jaar)
1. Marik Dries (Dwingeloo)
2. Esmée Piso (Meppel)
3. Celine Vos (Ruinen)

Poule 6 (13-17 jaar)
1. Julian vd Zwet (IJsselmuiden) en Carlo Vinke (Ens)
2. Janko Jonkman (Wolvega)
3. Yorick Gerrits (Nieuwleusen)