DPC Smash Hoogeveen met coaches (1)

← Terug naar overzicht

Zaterdag 27 maart 2010 werd in Hoogeveen het DPC van Smash gespeeld. Tien Meppers waren van de partij en in het kader van de cursus Sportleider 2 werd een aantal spelers gecoacht door Roel de Wolf Kars Rozema. Foto’s

Er deden tien Meppers mee: Sanne Tijben, Ruben Koldeweij, Jorrit Pols, Reinout Wijfjes, Sebastian v.d. Kamp, Dennis Worst, Gijs v.d. Linde en Laura Nijhuis. En voor de Slagen (toch ook een beetje een Mepper!): Jelmer Kuiper.

Sanne kwam uit in U18. Helaas gingen alle enkelpartijen verloren. Tegen Ienke Polling was het spannend, maar toch trok Sanne met twee keer 21-18 aan het kortste eind.
Ienke was vandaag ook haar dubbelpartner. Samen wonnen de dames één van de vier dubbels in de poule. Geen prijzen dus, maar volgende keer beter meiden!

Ruben verscheen in U15 aan de start. Hij speelde in een poule van drie. De eerste wedstrijd werd gewonnen, de tweede (tegen de nummer 1 geplaatste Samir Sabljic) ging jammer genoeg in 3 sets verloren…
In het dubbelspel kwam Ruben uit met vaste dubbelpartner Jorrit. Twee wedstrijden werden gewonnen. De andere twee jammer genoeg niet. Eén van die partijen moest nog wél in 3 sets worden beslist, dus spannend was het wel! Ruben en Jorrit eindigden uiteindelijk op een mooie derde plek!

Jorrit kwam ook uit in U15. Hij zat in een poule van vier jongens en wist 2 van de 3 wedstrijden winnend af te sluiten.

Ook Reinout verscheen in U15. Hij deed alleen mee aan het enkelspel en beide partijen in zijn poule werden helaas verloren. Eén van die partijen was wel tegen een geplaatste speler, dus geen schande!

Sebastian had een plek in U13. Hij won vrij makkelijk zijn beide poulewedstrijden en werd dus poulewinnaar. Daarna mocht hij aantreden in de halve finale-poule. Helaas gingen die beide wedstrijden verloren, maar goed gespeeld hoor!
In het dubbelspel kwam hij uit met maatje Dennis. Er werd goed gespeeld, maar toch gingen 3 van de 4 wedstrijden verloren…

Dennis zat dus ook in U13. Helaas gingen beide poulewedstrijden verloren in twee sets. Volgende keer beter, joh!

Ook Gijs speelde in U13. Hij won zijn beide poulewedstrijden en werd daarmee winnaar van zijn poule. Daarop volgde de halve finale-poule. Ook hier gingen helaas die beide wedstrijden verloren…. Maar heel goed gedaan, hoor!
Gijs mixte met Laura. Zij was vandaag ziek, zwak en misselijk. Tóch kwam ze de baan op en wilde van geen wijken weten. De eerste mix ging verloren in 3 sets, de volgende twee werden gewonnen.

Laura, hartstikke beroerd dus, verscheen in U13. Ze werd toch vrij eenvoudig poulewinnares en kwam daardoor in de halve finale-poule terecht. Hoe bleek en slapjes zij ook op de baan stond; ze wist tóch beide partijen te winnen. En daarmee had ze dus de finale bereikt! Deze ging tegen Nikki Melein. Laura kon niet veel beginnen tegen deze dame en moest na twee verloren sets genoegen nemen met de tweede plaats. Maar dat was natuurlijk, gezien haar zwakke lijfje, al veel méér dan verwacht! Klasse, meid!

Jelmer (die dus in de competitie uitkwam voor De Slagen, maar trainde in Meppel) kwam uit in U18. Zijn eerste enkelspel tegen de nummer 2 geplaatste Jeroen Gringhuis werd in 3 sets verloren. De tweede enkel werd verloren, de derde gewonnen.
In het jongens dubbel kwam Jelmer uit met Marco Oosterhaven. Twee poulewedstrijden gingen verloren en twee werden er gewonnen. Het koppel eindigde op een keurige derde plaats.

De hele dag waren Roel de Wolf en Kars Rozema aanwezig om een aantal Meppelers te coachen, te sturen en te steunen. Dit werd als zeer prettig ervaren. Dus jongens: bedankt!

Het volgende DPC-toernooi is op zondag 11 april, bij Bahosa in Hoogezand.

Groetjes, Lisette