DPC Smash Hoogeveen met coaches (2)

← Terug naar overzicht

Zaterdag 27 maart was het DPC toernooi van Hoogeveen, waar Kars en ik een onderdeel van onze badmintoncursus wilden volbrengen. Het onderdeel hielt in dat wij beiden een paar spelers moesten coachen en begeleiden, voor, tijdens en na hun wedstrijd. Foto’s (ook van de site van Smash)

Van de 9 spelers van Meppel zouden wij ons vooral bezighouden met Reinout, Sebastiaan, Dennis, Gijs en Laura. Reinout speelde echter in een andere sporthal dan de rest waardoor wij toch twee keer een rondje Hoogeveen hebben mogen doen.

De ochtendwedstrijden gingen goed. Sebastiaan, Gijs en Laura wonnen hun poule en mochten door naar de halve finales. Ook Reinout en Dennis, hoewel ze niet door gingen, speelden goed en deden goede dingen met de tips die Kars en ik ze gaven. Zo kon Dennis zijn tegenstanders meer onder druk zetten met zijn service en speelde ook Reinout met meer druk op de tegenstander.

De halve finale wedstrijden waren in een andere sporthal en daar lukte het niet zo goed meer om te coachen omdat nu ook alle drie de spelers tegelijk moesten. Ondanks deze kleine probleempjes konden wij nog wel redelijk coachen. Echter waren de tegenstanders nu ook veel sterker waardoor Gijs en Sebastiaan het niet redde en uitgeschakeld werden. Laura haalde wel de finale en werd daar door een heel goed meisje uitgeschakeld.

Het was een drukke dag, die toch geslaagd is afgelopen. Ik vond het leuk om te doen en ik hoop dat de spelers het ook leuk vonden. Kars en ik gaan nu weer verder met onze cursus en hopen de kinderen nog meer te leren zodat het volgende toernooi misschien nog meer succes brengt dan deze.

Wij zullen zien, het volgende DPC toernooi is in ieder geval in Emmen (24 april).
(Redactie: en morgen 4 april Bahosa Hoogezand)

Roel